Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Çifte bayram yaptılar

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dünyada çok nadir görülen ''sitrülinemi'' hastalığına yakalanan ve doğumdan itibaren bir enzim eksikliğine bağlı sitrülin denilen maddenin kanda ve beyinde birikmesi sonucunda sık sık komaya giren Şanlıurfalı Karayılan ailesinin 8 aylık bebeği İbrahim Halil Karayılan, doktorların karaciğer naklinin şart olduğunu söylemesi üzerine İzmir'deki hastaneye getirildi. Yapılan tetkiklerin ardından anne Ayşe Karayılan'ın karaciğer dokusu 8 aylık İbrahim Halil'e nakledildi.

        5 aylıkken siroza yakalanan ve aylar süren tedavisinin ardından karaciğer nakli zorunluluğu ortaya çıkan ve Mersin'den İzmir'e gelen Suipek ailesinin 9 aylık bebekleri Eyüp Suipek'e de, annesi Necla Suipek'in karaciğer dokusu başarıyla transfer edildi.

        İstanbul'dan karaciğer nakli operasyonu için gelen Akgün ailesinin de bayram sevinci, çocuklarının sağlığına kavuşmasıyla ikiye katlandı. Doğuştan safra yolları olmadığı için karaciğer yetmezliği çeken 9 aylık Bedirhan Akgün'e, annesi Müslüme Akgün'den alınan doku nakledildi.

        Operasyonlar Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Prof. Dr. Mehmet Alper'den oluşan ekip gerçekleştirdi.

        -ÇİFTE BAYRAM YAŞADILAR

        Karaciğer Nakli Ekibi Sorumlusu Doç. Dr. Murat Kılıç, bir yıl içerisinde 150'ye yakın hastaya organ nakli gerçekleştirdiklerini söyledi.

        Nakil operasyonu yaptıkları bebeklerin ve vericilerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Kılıç, ''Hastalarımızı ve aileleri sağlıklarına kavuştu. Hastalar hem çocuklarının

        sağlığına kavuşması, hem de Ramazan Bayramı'ndan dolayı çifte bayram yaşadılar'' dedi.

        Çocuklarının iyileşmesinin keyfini yaşayan aileler de, Ramazan Bayramı ve çocuklarının sağlıklarına kavuşması ile mutluluklarının daha da arttığını ifade ettiler.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ