Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Üniversite hastanelerine Bakanlık'tan mali destek

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığının konu ile ilgili gerekli onayı verdiği belirtildi. Buna göre, döner sermaye işletmelerinin aylık gayrisafi hasılatından tahsil edilen tutarlar üzerinden genel bütçeye aktarılacak payın, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren yüzde 1 olarak uygulanacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        ''Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın girişimleri sonucunda, Kanunda yüzde 15 olarak belirlenmiş olan oran önce yüzde 5'e, 2010 yılında da yüzde 3'e düşürülmüştü. 2011 yılından itibaren Hazine payı kesintisi sadece Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler değil, üniversitelere bağlı işletmelerde de yüzde 1 olarak uygulanacak.

        Yapılan bu düzenleme, 2011 yılında üniversite hastanelerinin giderlerini yaklaşık 100 milyon TL azaltacağından hastaneler finansman açısından rahatlayacaklar.

        Söz konusu bu düzenleme, üniversite hastanelerinde çalışan hekimlerin ek ödemesinde artış sağlayacağı gibi vatandaşa da daha kaliteli bir hizmet sunumunun önünü açacak.''

        Açıklamada, 2010 yılında Sağlık Bakanı Akdağ'ın da girişimleriyle, mali durumu zayıf olan üniversite hastanelerine 380 milyon TL Hazine yardımı yapılmasına ilişkin kanun çıkarıldığı anımsatılarak, ''Yapılan düzenlemeyle birlikte, 2010 yılında mali durumu zayıf olan üniversite hastanelerine 210 milyon TL Hazine yardımı yapıldı'' sözlerine yer verildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ