Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Antalya'dan iyi haber var!

        Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 37 gün önce çift kol ve bacak nakli yapılan Atilla Kavdır'ın 10 gün sonra fizik tedaviye başlayacağı ve birkaç hafta içerisinde taburcu edileceği bildirildi.

        Soner ÖZCAN / ANTALYA (AHT)

        Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde Şevket Çavdar'a nakledilen çift kol ve çift bacağın geri alınmasının ardından gözler, 37 gün önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çift kol ve bacak nakli yapılan 34 yaşındaki Atilla Kavdır'a çevrildi. Bacağı ameliyattan 16 saat sonra alınan Kavdır'ın kollarıyla ilgili bir sorun olmadığı açıklandı. Tedavisi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi servisinde devam eden Kavdır'ın kısa süre içerisinde taburcu edileceği bildirildi. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, iki çocuk babası Atilla Kavdır'ın 10 gün sonra fizik tedaviye başlayacağını söyledi.

        DİYALİZ DESTEĞİ KESİLDİ

        Diyaliz desteğini kestiklerini ve iç organlarıyla ilgili sıkıntıların ortadan kalktığını kaydeden Özkan, "Kavdır, iç organlarına yönelik ilaç tedavisi alıyordu. İlaç tedavisi de bir hafta sonra bitecek. Beslenmesinde hiçbir sorun yok. Eşi yanında. Çocukları da zaman zaman ziyaret ediyor. Süreç 1.5 yıl önce çift kol nakli yapılan Cihan Topal'daki gibi işleyecek" dedi.

        Öte yandan nakilleri gerçekleştiren ekibin başında bulunan Prof. Dr. Ömer Özkan, Hacettepe'de nakledilen çift kol ve bacağın geri alınmasıyla ilgili yorum yapmak istemedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ