Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Alternatif Tıp Akupunktur ile idrar kaçırmaya son!

        HABERTURK.COM / SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

        Uz. Dr. Hasan Ali Nogay, kadınlarda idrar kaçırma sorunu ve tedavi yöntemleri hakkında soruları yanıtladı...

        Tıp dilinde “Üriner İnkontinans” olarak geçen idrar kaçırma rahatsızlıkları her 3 ya da 4 kadından birisinde farklı şekilde görülmektedir. Birkaç doğum veya rahime yönelik cerrahi girişimler geçirmiş kadınlar arasında sık görülen ve doğal kabul edilip önemsenmeyen idrar kaçırma rahatsızlıkları ile özellikle menopoza yakın dönemlerde daha sık karşı karşıya gelinmektedir.

        İdrar tutamama rahatsızlığında sebep olarak cerrahi jinekolojik müdahaleler, doğum sayısı ve şekli öne çıkar. Bağ dokusunun elastikiyetinin azlığına bağlı olan bu rahatsızlıkta genetik faktörler de çok önemlidir. Tekrarlayan mesane enfeksiyonları, menopoz, kabızlık, şişmanlık, diyabet ve bazı ilaçlar da idrar kaçırma rahatsızlığını tetikleyen

        faktörleri oluşturur. Kadınlarda ‘İdrar Kaçırma’ rahatsızlığı olan ve en sık görülen stres tipi’ne ek olarak, sıkışma inkontinansı, miks tip, taşma tipi ve sfinkter yetersizliği olmak üzere 5 tipe ayrılmaktadır.

        6 Seans Akupunkturla Gelen Sağlık

        Sadece stres ve sfinkter tipi tedavilerinde önerilen cerrahi müdahaleler öncesinde bile, Akupunktur ve Nöral Terapi

        yaklaşımlarının denenmesi hızlı ve başarılı sonuçlar verir. Ortalama 6 seans devam eden tedavi aşaması sonucunda kalıcı ve başarılı sonuçlar alınabilir.

        Stres Tipi

        Karın içi basıncını artıran öksürme, hapşırma, gülme, egzersiz ve yük kaldırma gibi faaliyetler sırasında oluşan istem dışı idrar kaçırmadır. İdrarını tutamayan her 3 kadından 2’sinde görülen tiptir. Pelvis tabanı kaslarının bağ dokusunun zayıflığı, altta yatan sebep olarak değerlendirilir. Doğum sayısı ve doğumda uygulanan müdahaleler, iri bebek, ailesel faktörler ve menopoz riski artırmaktadır.

        Sıkışma Tipi

        Tuvalete gitme ihtiyacı hissedildiği sırada, idrar torbasının farklı sebeplerle uyarılmasıyla idrarın kaçırılmasıdır. Bunun sebebi, mesane kaslarının aşırı aktivitesi ve uyarılmasıdır. Pelvis içi ve mesanenin enfeksiyonları, omurga travmaları, bel fıtığı, diyabet gibi hastalıklar sorumlu tutulabilmektedir.

        Taşma Tipi

        Pelvis içi cerrahi müdahaleler, omurilik yaralanmaları, diyabet, multipl skleroz gibi hastalıkların yol açtığı düşünülmektedir.

        Sfinkter Yetersizliği

        Sık olarak “mesane” düzeltme cerrahisi sonrasında görülmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ