Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme ‘Size ikram edilen porsiyonu yemeyin, mutlaka paylaşın’

        GAZETE HABERTÜRK / NUR TOPRAKOĞLU

        ntoprakogli@htgazete.com.tr

        Metropol diyetinin yazarı Ferin Batman, “Öğününüzün hepsini bitirip kendinizi kötü hissetmek yerine, mutlaka arkadaşınızla paylaşıp daha az yiyin” diyor. Batman, “Tatlılardaysa bir ısırık kuralını uygulayın” diye ekliyor.

        İş dünyasının hızlı temposunun içinde, işle ev arasında koşuşturanlara yönelik olarak diyetisyen Ferin Batman tarafından kaleme alınan ‘Metropol Diyeti’nde Batman, içinde katkı maddesi olan yiyecekler ve rafine gıdalardan kaçınılması gerektiğini söylüyor.

        Batman, “Kişiye özel olarak değişmekle birlikte diyeti uygulayanlara 4 saat arayla beslenmeyi öneriyorum” diyor. Sağlıklı bir hayatın, sağlıklı bir alışverişle sağlanabileceğine dikkat çeken Batman’la dizimizin son gününde ‘ölçülü yemek yemeyi’, ‘gün boyu nasıl enerjik olunacağını’ ve ‘alternatif gıdaları’ konuştuk. Sözü Batman’a bırakıyoruz...

        DİYETTE UYGULANABİLECEK SAĞLIKLI ALTERNATİFLER

        SEBZELİ PİDE: Tam buğday unundan yapılmış az yağlı peynir ve bolca sebzeden oluşan bir dilim sebzeli pide harika ve sağlıklı bir öğündür. Bir başka hızlı ve lezzetli alternatif: 2 ince dilim kepekli ekmeğin üzerine 1 yemek kaşığı domates sosu, kaşar peyniri ve istediğiniz sebzelerle hasırlayacağınız atıştırmalık da 3-5 dakika orta ısıdaki fırında yapılabilir.

        EV TİPİ HAMBURGER: Kepekli ekmeğin içine hindi eti koyun. Marul, domates ve kırmızıbiber de ekleyerek bir sandviç hazırlayın. Bu hamburger yüksek yağ içeren hamburger ve patates kızartmalı mönülerin yerine sağlıklı bir alternatiftir.

        YUMURTALI SALATA: 4 adet yumurta beyazı, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı hardal, bir tutam tuz ve karabiberle harika bir yumurtalı salata hazırlayabilirsiniz.

        BOLONEZ SOSLU MAKARNA: Bu kuvvetli bir öğündür, fakat eğer kepekli makarna ve kırmızı et yerine hindi etiyle hazırlanıyorsa daha da sağlıklı ve doyurucu hale gelir. Domatesle hazırlayacağınız sosuna sebze de ilave edebilirsiniz.

        TAVUK: Kepek ekmeğini ufalayın, tavuğu veya balığı bu karışıma bulayıp kızartmak yerine fırına verin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ