Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Sağlık Bakanlığı'ndan Hepatit-C açıklaması

        Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Kurumumuza yapılan endikasyon dışı ilaç kullanım başvuruları, maksimum 7 iş günü içinde sonuçlandırılmaktadır. Türkan Ülger isimli hastanın Kurumumuza ve TEB’e yapılmış bir başvurusu bulunmamaktadır.

        Hepatit tanısında dünyada olup da ülkemizde ulaşılamayan bir tedavi seçeneği yoktur. Dünyada uygulanan tedavi seçeneklerinin hepsi ülkemizde de mevcut olup hastalarımızın ilgili ilaçlara erişiminde bir problem bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

        Türkan Ülger ile görüşüldüğü ifade edilen açıklamanın devamında, “Hasta ‘hepatit’ hastası olduğunu ve ‘pegile interferon’ kullanması gerektiğini belirtti. Üniversite hastanesinde gastroenteroloji bölümüne gittiğini fakat hastanede bilgisayardan rapor çıkmadığını, sistemin izin vermediğini söyledi.

        Pegile interferon ülkemizde bulunan bir ilaçtır. Hastanın söylediklerinden anlaşıldığı üzere; ilgili hastaya ilgili ilaç için ilgili hastanenin sisteminden kaynaklanan problemlerden ötürü e-rapor düzenlenememiştir” ifadeleri kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ