Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Hemofoli hastasına diz protezi

        Samsun'da özel bir hastanede bir hemofili B hastasına sol diz protezi başarı ile takıldı. Operasyon, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Azat Ataman, Anestezi Uzmanı Dr. Fazlı Büyükgöz tarafından gerçekleştirildi.

        Operasyonla ilgili bilgi veren Dr. Ataman, "Hemofili grubu hastalarda operasyon sırasında şiddetli kanama atakları gelişebileceğinden bu operasyonlarda cerrah-anestezist-hematolog ilişkisinin çok sıkı olması ve yakın ekip çalışması gerekmektedir.

        Prof. Dr. Tunç Fışgın, Prof. Dr. Emel Özyürek ile yakın bir ekip çalışması ile operasyonu ciddi bir kanama olmaksızın başarı ile gerçekleştirdik. Hastamız operasyon sonrası 3. haftada ve yürüme kalitesi belirgin düzeldi. Hastanemiz hematoloji grubu ile birlikte yüksek riskli hastaların operasyonlarına yoğunlaşıyoruz" dedi.

        Prof. Dr. Tunç Fışgın, "Bölgesel hemofili merkezi olma iddiamızın arkasındayız. Bu hastaların diz protezi gibi büyük operasyonları Türkiye'de 5-6 üniversite hastanesinde yapılmaktadır. Pıhtılaşma testleri ve kanama kontrolü açısından hastane laboratuarının 24 saat sürekli destek vermesi çok önemlidir" diye konuştu.

        Diz protezi takılan İdris Eser ise, "Bu operasyonu başarı ile gerçekleştirerek ağrılarımı azaltan ve yürüme kalitemi arttıran hocalarıma teşekkür ederim. Uzun süredir bölgede ameliyat için bekliyordum, yardımıma Medical Park Samsun Hastanesi koştu" ifadelerini kullandı.

        Opr. Dr. Hakan Özcan ise, "Hastanemizde hemofili grubu hastaların cerrahi girişimleri başarı ile gerçekleştirilmektedir. Altı ay önce 4 hastaya eklem kanamaları için radyoaktif synevektomi tedavileri de başarı ile aynı ekip tarafından uygulanmıştır" açıklamasında bulundu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ