Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı ADÜ’den 2 ilk birden

        Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği, Aydın’da bir ilki gerçekleştirerek iki hastayı sağlığına kavuşturdu.

        Yrd. Doç. Dr. Cemil Zencir, Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Akgüllü ve Yrd. Doç. Dr. Ufuk Eryılmaz’dan oluşan ekip tarafından hastalardan birine kalıcı kalp pili ve lead çıkarma işlemi, diğerine ise sol kol atardamar proksimalinde gelişen ciddi darlığa balon ile dilatasyon yapıldıktan sonra balon expandaple stent yerleştirme işlemi Aydın’da ilk kez başarıyla gerçekleştirildi.

        Hastalar, işlemden bir gün sonra şifayla taburcu edildi. Zencir, periferik atardamar hastalıklarının daha çok bacağa giden atar damarlarda gözlendiğini nadiren de kola giden atardamarda ortaya çıktığını vurgulayarak “Bu hastalık, zamanında tedavi edilmediğinde ekstremitelerde morarma, kıl dökülmesi, yara, parmaklarda beslenme bozukluğu ve en sonunda ekstremite kesilmesini gerektirecek boyutta ciddi rahatsızlıklara yol açabilir” dedi.

        Kalıcı kalp pilinin leadi çıkarılması işleminin çok zor bir girişim olduğunu belirten Zencir; “Hastamızda ilk seansta kalıcı kalp pili ve leadin büyük bir kısmı çıkarıldı sonraki seansta ise kopan küçük parçası sağ pulmoner arterden snare ile yakalandıktan sonra ameliyata gerek kalmadan tamamen çıkarıldı” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ