Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı Diş sağlığınız için bu alışkanlıklarınızdan kurtulun!, diş sağlığı, Dt. Ba­nu Okur Çak­mak­cı

        Diş­le­ri­ni­ze ne ka­dar iyi ba­kar­sa­nız ba­kın kö­tü alış­kan­lık­la­rı­nız on­la­ra za­rar ve­re­bi­li­yor.

        SAKIZLI ŞEKER ÇİĞNEMEK

        Tüm şe­ker­li be­sin­ler, özel­lik­le da­ha uzun sü­re çiğ­nen­di­ği için şe­ker­li sa­kız­lar diş çü­rü­ğü­nü teş­vik eder.

        ŞİŞE KAPAĞI AÇMAK

        Diş­le­ri­niz­le şi­şe ka­pak­la­rı ya da plas­tik am­ba­laj­la­rı aç­ma­yı de­ne­me­yin. Bu yan­lış alış­kan­lık diş­le­ri­niz­de çat­lak­la­ra ne­den ola­bi­lir.

        SPOR İÇECEKLERİ

        Spor içe­cek­ler ener­ji ver­me özel­li­ği ta­şı­dı­ğın­dan iç­le­rin­de­ki şe­ker ora­nı yük­sek­tir, diş mi­ne­si üze­rin­de asit sal­dı­rı­sı oluş­tu­rur.

        Bu tarz içe­cek­le­ri sık tü­ke­tir­se­niz diş­le­ri­niz hız­lı çü­rür. Mey­ve su­yu pek çok vi­ta­min ve an­ti­ok­si­da­nı bir ara­da içer­se de ne ya­zık ki ço­ğun­da şe­ker var­dır.

        SIK SIK ATIŞTIRMAK

        Çok sık atış­tır­mak diş­le­ri­niz­de gı­da ka­lın­tı­la­rı bı­ra­ka­rak bak­te­ri pla­ğı olu­şu­mu­na ne­den olur; bu da çü­rü­me­yi hız­lan­dı­rır.

        Diş gı­cır­dat­mak

        Stres ve uy­ku alış­kan­lık­la­rı­nın ne­den ol­du­ğu diş gı­cır­dat­ma za­man­la diş­le­ri­ni­ze za­rar ve­re­rek ağ­rı­ya yol açar. Gün­düz­le­ri sert gı­da­lar­dan ka­çı­nın.

        Ye­me bo­zuk­lu­ğu prob­lem­le­ri

        Tat­lı tü­ke­ti­mi­niz yük­sek­se diş çü­rü­me­si prob­le­miy­le kar­şı kar­şı­ya ka­la­bi­lir­si­niz. Bu­li­mi­a gi­bi ye­me bo­zuk­lu­ğu prob­lem­le­ri ya­şı­yor­sa­nız sü­rek­li kus­mak, kus­muk­ta­ki güç­lü asit­ler ne­de­niy­le diş­le­ri­ni­zi aşın­dı­rır ve kö­tü ağız ko­ku­su­na ne­den olur.

        Kalem çiğnemek

        İş stresinden ya da yoğunlaştığınız zamanlarda kalemlerin başlarını çiğniyorsanız dişlerinize ciddi zarar veriyor olabilrsiniz. Çekirdek yemek: Çekirdek çitlerken çekirdek artıkları ara yüzlere takılıp diş ve dişetine zarar verebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ