Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Suudi Arabistan'da corona virüsü, corona , corona virüsü, Suudi Arabistan

        Suudi Arabistan'ın değişik yerlerinde 4 kişinin daha ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olan corona virüsüne yakalandığı bildirildi.

        Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte ülkenin batısındaki el-Kunfuze'de 2, Riyad ve Cidde'de birer olmak üzere 4 kişinin corona virüsüne yakalandığı belirtildi.

        Açıklamada ayrıca, daha önce corona virüsüne yakalanan 2 kişinin tedavi sonucunda iyileştiği de ifade edildi.

        Mayıs ayında 191 kişinin virüse yakalandığı ve bunlardan 68'inin hayatını kaybettiği aktarılan açıklamada, virüsün ortaya çıkışından bu yana ise ülkede hastalığa yakalananların sayısının 562'ye yükseldiği, 179 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

        SARS'ın değişik türü olan corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012'de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ