Sahte içki soruşturmasındaki ifadelere Habertürk ulaştı
Ankara'da sahte içkiden 38 kişi hayatını kaybetti. Soruşturma devam ediyor. Peki, şüpheliler ifadelerinde ne söyledi? Kendilerini nasıl savundular? Habertürk'ten Emre Aytekin'in haberi..
ABONE OLSahte içki ölümleri nedeniyle Ankara'da 28 şüpheli tutuklandı. 34 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hayatını kaybedenlerle irtibatlı olduğu tespit edilen şüpheliler, savcılıktaki ifadelerinde kendilerini benzer bir şekilde savundu.
Şüphelilerden Y.K. ifadesinde "Ele geçirilen alkolü kendim tüketmek için yaptım. Etil alkolü internetten aldım. Teraziyi ise geçen yıl sarımsak satmak için kullandım" dedi.
Şüphelilerden Abdullah S. ise “Sosyal medya üzerinden arkadaşlarımla birlikte sahte içki siparişi verdim. Alkoller bize hazır şekilde gelirdi. Arkadaşlarım kendi arasında parayı toplar bana verir, ben de ödemeyi yapardım. Alkolü de ya kendilerine verir ya da birlikte ormanlık alanda içeceğimiz yere götürürdük" ifadelerini kullandı.
Arkadaşlarıyla fazla oranda alkol tükettiklerini ifadesinde anlatan Fırat Ç. ise “Hayatını kaybeden Mustafa Ulutaş ile mahalleden arkadaşız. Buluştukça alkol alırdık. Kendisiyle birlikte alkol almamız sebebiyle beni 'Fırat alkol' diye kaydetmiş telefonuna. Her ikimiz de yüksek oranda alkol kullanırdık. Daha önce alkol üretmekle ilgili ceza aldım. Bir daha bunu yapmadım. Ne Mustafa’ya ne de başkasına kaçak alkol satmadım" diye konuştu.