Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş elektronik sigara açıklaması

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasına Sancaktepe'de düşen askeri helikopterdeki şehitleri anarak başladı. Erdoğan, uyuşturucu ve alkol gibi teknoloji bağımlılığının da tehlikeliolduğunu söyledi. Erdoğan, terörle mücadelede olduğu gibi uyuşturucuyla mücadelede de taviz olmadığını belirtti. Erdoğan son olarak elektronik sigaraya tepki gösterdi, "Türkiye'nin terörle mücadelede son yıllardaki başarılı olduğuna inandığımız alanlardan biri uyuşturucuya vurulan darbe. Bir de çıkarmışlar bir tilkilik. Elektronik bir sigara... Sanki onda nikotin yok. Maksat o dudak alışkanlığını oluşturmak. Çok geldiler bize. Size 500 milyon dolar, 1 milyar yatırım yapacağız falan. Biz gençlerimizi zehirlemenize izin veremeyiz" dedi.

        Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

        Sancaktepe'de düşen helikopterimizde şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Aileleri ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bu nedenle gecikmemden dolayı da haklarınızı helal ediniz."

        "BİR KESİMİN CEHALET KARANLIĞINDA KAYBOLMASINDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ"

        "İlk sempozyum ile bu sempozyum arasında geçen zamanda daha fazla yol kat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bizim toplumumuzda alkol ve tütün tüketiminin bağımlılığını yan yana düşünmemiz bile mümkün değildir. Elbette tedavi hizmetleri önemlidir. Asıl mesele toplumumuzda kök salan bu sistemi ortadan kaldırabilmektir. Açık konuşuyorum, haramı, helali bilen bir toplumda alkol, uyuşturucu, hırsızlık, haksızlık diye bir şey olamaz. Bunlar oluyorsa bağımsızlıktan öte sıkıntılarımız vardır. Toplumu cehalet yıkar. Cehalet, okuma yazma bilmemek değildir. Kültürünü, değerlerini bilmemektir. Ülkemizde bir kesimin cehalet karanlığında giderek kaybolmasından üzüntü duyuyoruz."

        REKLAM

        "Geçmişte doğu blokunda alkolün toplumların uyuşturulması için kullanıldığını biliyoruz. Alkol kullanma boyutu ciddi boyutlardadır. Tütün alışkanlıkları da çok büyük uluslararası şirketler tarafından özendirildiği de ortadadır. Uyuşturucu bağımlılığının yeraltı değerlerine sahip ülkelerde yaygın olması bize sebebin arkasındaki gelişmeleri gösteriyor. Bağımlılığın da artık çeşitlendiğini görüyoruz. Artık sadece tütün ve alkol bağımlılığı değil. Elektronik bağımlılığı da başladı. O çok daha tehlikeli bir bağımlılık. 2 yaşında bir yavru artık anneden, babadan kaçarak o telefonlarla meşgul oluyor. Türkiye'de satılan cep telefonu sayısı 70 milyon. Nüfusumuz 80 milyon... Bu ciddi bir tehdidi gösteriyor."

        "BİZE ÇOK GELDİLER, 'YATIRIM YAPARIZ' DİYEREK"

        "Türkiye'nin terörle mücadelede son yıllardaki başarılı olduğuna inandığımız alanlardan biri uyuşturucuya vurulan darbe. Bir de çıkarmışlar bir tilkilik. Elektronik bir sigara... Sanki onda nikotin yok. Maksat o dudak alışkanlığını oluşturmak. Çok geldiler bize. Size 500 milyon dolar, 1 milyar yatırım yapacağız falan. Biz gençlerimizi zehirlemenize izin veremeyiz."

        "Geçmişte veya bugün farklı inançlardan insanların yaşadığı coğrafyada terör sorunu görülmüştür. Böyle bir şeyi Müslüman olan bölgelerde var gibi göstermek terörün önüne geçmekte büyük bir sorundur."

        "Sosyal destek programları ile bireyden başlayarak aileye geniş çaplı projeler yürüttük. Milletimizin vicdanını yargılamayacak şekilde cezasını çekmiş kişileri yaşama kazandırmaya çalışıyoruz."

        "AİLELER DİKKAT ETMELİ"

        "Uyuşturucu tacirlerine karşı teröre olduğu gibi tavizsiz davranıyoruz. Uyuşturucudan 52 bin kişi hapishanelerde bulunuyor. Bizim derdimiz uyuşturucu müptelalığından vatandaşlarımızı kurtarmak. Biz buna engel olmazsak geleceğimizi kaybederiz. Bizim nazarımızda çocukların eline silah vermek ile uyuşturucu tutuşturmak arasında bir fark yoktur. Uyuşturucuya karşı en yüksek cezaların verildiği ülkelerdeniz. Bu konuda bir adım geri adım atmayız. AMATEM'i destekliyor ve yaygınlaştırıyoruz. Kamu ve üniversite hastanelerinin çalışmalarını artırdığını memnuniyetle görüyoruz. Ebeveynlerinin çocuklarını tuzağa düşürmemek için uyanık olması şarttır. Ailenin farkında olamadığı bir sorunu devletin omuzlarına yıkmak adil bir yaklaşım değildir."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ