Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye makalesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Wall Street Journal'a Suriye krizi ve İdlib sorununu yazdı. Erdoğan, "İdlib'e yönelik rejim saldırısı; Türkiye, Avrupa'nın kalanı ve ötesinde ciddi insani ve güvenlik riskleri yaratır. İdlib köprüden önce son çıkıştır. Uluslararası toplum sorumluluklarının farkına varmalı" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve İran'a da görev düştüğünü söyledi
ABONE OLCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan Wall Street Journal gazetesine Suriye krizi ve İdlib sorunu üzerine bir makale kaleme aldı.
Erdoğan, makalesinde şunları kaydetti:
"Esed rejimi, yedi yıldır Türkiye’nin güney sınırında Suriye vatandaşlarını keyfî tutuklamalar, sistematik işkence, topyekûn idamlar, varil bombaları ve kimyasal ve konvansiyonel silahlarla hedef almaktadır. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin “İkinci Dünya Savaşı’ndan beri yaşanan en büyük insan kaynaklı felaket” olarak tanımladığı Suriye iç savaşı neticesinde milyonlarca masum insan mülteci durumuna düşmüş veya kendi ülkeleri içerisinde yerlerinden edilmiştir.