Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA | Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförünün öldürülmesinde flaş ayrıntılar!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre ünlü eğitimci Nazmi Arıkan (69) ve şoförü Şerif Eker (46) Gelibolu’daki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürüldü.

        Hayatını kaybeden 2 ismin cansız bedenini saat 13.00 sıralarında eve gelen çalışanlar buldu. Durum Jandarma ekiplerine bildirildi. Bunun üzerine ekipler olayın yaşandığı Duru Çiftliği'ne sevk edildi. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri yaptıkları çalışmanın ardından 2 kişinin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

        Cinayete kurban giden Nazmi Arıkan
        Cinayete kurban giden Nazmi Arıkan

        Fotoğraf: DHA

        3 KOMANDO BIÇAĞI KILIFI BULUNDU

        Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda çiftlik yakınlarındaki tarlada 3 komando bıçağı kılıfı bulundu. Jandarma ekipleri, Nazmi Arıkan ve 5 eğitim kurumunu devrettiği Tokatspor Kulüp Başkanı Ufuk A. (48) ile aralarında ticari sorunlar olduğu bilgisine ulaştı.

        Cinayete kurban giden Şerif Eker
        Cinayete kurban giden Şerif Eker

        KAMERALARDAN TESPİT EDİLDİ

        Araştırma derinleştirildi. Arıkan’ın aralarında ticari husumet olduğu iddia edilen Ufuk A. mercek altına alındı. Yapılan araştırmada Ufuk A.'nın olay mahalline olaydan bir kaç saat önce otobüs ile geldiği ve cinayetin ardından da taksi ve otobüs kullanarak şehir dışına çıktığı belirlendi.

        Fotoğraf: DHA

        İSTANBUL’DA YAKALANDI

        Cinayet sonrasında sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak kendisine komplo kuruluğunu öne sürülen şüpheli Çanakkale İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü ve JASAT ekiplerince İstanbul Etiler'de gözaltına alındı. İstanbul polisinin de yer aldığı operasyonda yakalanan Ufuk A. sorgulanmak üzere Çanakkale’ye götürüldü.

        TİCARİ İDDİALAR

        Cinayet şüphelisinin Mimaroba, Beylikdüzü, Üsküdar, Libadiye ve Altunizade’de bulunan eğitim kurumları yüzünden ticari sorunlar yaşandığı iddia edildi. Nazmi Arıkan’ın ödenmeyen kiralardan ötürü isim hakkının kullanılması iznini iptal ettiği iddia edildi.

        VİDEO YAYINLADI

        Gözaltına alınan şüphelinin, cinayetten bir gün sonra sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın yaptığı ortaya çıktı. Nazmi Arıkan'la aralarında yaşanan sorunlara değinen zanlının, videoda komploya uğradığını iddia ederek "Nazmi Arıkan Kurban Seçilmiştir" ifadelerini kullandığı görülüyor.

        *Haberin görseli DHA tarafından servis edilmiştir

         Eğitimci Arıkan bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti
        Eğitimci Arıkan bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ