Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika Erdoğan'dan açıklama... "Somalili kardeşlerimize nefes olacak" - Haberler

        Türkiye, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir ülkeye daha tıbbi yardımda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'daki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milli teknoloji hamlesi ile geliştirdiğimiz solunum cihazları Somalili kardeşlerimize nefes olacak. Medeniyet imkân değil, vicdan meselesidir. Milletimizin imkânları da vicdanı da mazlum ve muhtaçların yanındadır. Aziz Milletim, senin kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır!" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı paylaşım büyük beğeni topladı.

        14 GÜNDE SERİ ÜRETİM

        Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılışında yerli solunum cihazlarını tanıtan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 14 günde seri üretimine geçilen yüzde 100 yerli ve milli yoğun bakım solunum cihazının dünya standartlarında olduğunu belirterek, "Türk mühendisleri projede Milli Mücadele süreci şuuruyla hareket ettiler" ifadelerini kullanmıştı.

        "TÜRKİYE HER KONUDA SOMALİ HALKININ YANINDA"

        Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Farmajo'ya Türkiye'nin Somali'ye tıbbi malzeme ve solunum cihazı yardımıyla birlikte mektup gönderdi. Erdoğan mektupta, "Türkiye her konuda olduğu gibi bu hususta da Somali hükümeti ve halkının yanında durmaya devam edecektir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ