Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklamalar
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        ABD'DE FİLİSTİN'E DESTEK EYLEMLERİ

        "Gazze birinci gündemimiz. Halklar Filistin davasından yana. Öğrenciler ve siyasetçiler tepkilerini ifade ediyor. İsrail'in saldırılarına karşı küresel vicdan ayakta. Batı vicdana ters kelepçe vurdu. Demokratik dediğimiz ülkelerin tepkisi insanlık onuruna yakışmıyor. Zannedersiniz ki yaşananlar engizisyon döneminde geçiyor. İşgal zihniyeti başarılı olamayacak. Küresel vicdan soykırımı yenecektir.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN IRAK ZİYARETİ

        İran ile İsrail arasında bir gerilim söz konusu oldu. Bu gerilimin olduğu dönemde Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Irak'a gerçekleştirdiği bir ziyaret oldu. Görüşmenin başlıkları çok kapsamlıydı. Tek seferde en çok anlaşma imzalanan ziyaretlerin başında gelmektedir. Önemli konulardan bir tanesi terörle mücadeledir. Irak PKK'yı terör örgütleri listesine almalı. PKK Irak'ın toprak bütünlüğüne de karşı olan bir terör örgütüdür.

        REKLAM

        DEM PARTİ'YE TEPKİ

        DEM Partilileri değerlerimize saygılı olmaya çağırıyoruz. Bayrağımıza saygısızlık yapıyorlar. Bayrağa saygısızlık meşru yetkiyi gayrimeşru alana taşımaktır. Alınan yetki gayrimeşru girişimde kullanılamaz.

        YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

        Vatandaş kararını vermiştir ve Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmiştir. Parlamenter sistemi bilek güreşi gibi sunmaya çalışmak gereksizdir. Vatandaşa verilen Cumhurbaşkanı seçme yetkisi geri alınmaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi testlerden geçmiştir.

        ÖĞRETMEN ATAMALARI

        Öğretmen ataması için takvim ve sayı çalışmaları sürüyor. Yakında açıklanacak.

        İBB BAŞKANI'NIN HAMAS AÇIKLAMASI

        Hamas'ın terör örgütü olarak nitelendirilmesi tamamen yanlıştır. Ortada bir terör varsa Netanyahu'nun soykırımcı politikasıdır. "

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ