Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika! 103 öğrenci zehirlendi! 5'i yoğun bakımda

        Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Osmancık ilçesindeki bir kız öğrenci yurdunda karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesiyle 103 öğrencinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

        "ÖĞRENCİLER HASTANEYE KALDIRILDI"

        AA'da yer alan habere göre Vali Çiftçi yaptığı açıklamada, Ömer Derindere Fen Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'ndaki 103 öğrencinin, karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesiyle Osmancık Devlet Hastanesi ile Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını bildirdi.

        REKLAM

        "5'İ YOĞUN BAKIMDA ŞUURLARI AÇIK"

        Öğrencilerden 20'sinin Çorum'da tedavi edildiğini belirten Çiftçi, "5 öğrencimiz yoğun bakımda ama şuurları açık. Diğer öğrencilerimiz de Osmancık'taki hastanede. Tedbir olarak tüm öğrencilerimizi hastaneye kaldırdık. AFAD ekiplerimiz okulda çalışma yapıyor" dedi.

        CUMHURBAŞKANI BİLGİ ALDI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmancık ilçesindeki bir kız öğrenci yurdunda karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerin sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı ve kendilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

        "ÖĞRENCİLERDEN BİRİ KOKUYU ALMIŞ"

        Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Habertürk TV’de şunları söyledi: “Bütün öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hastaneyi ziyaret ettim ardından okula geçtim. Baca yerinden oynamış ve dışarı çıkması gereken gaz binaya dolmuş. Öğrencilerimizden birisi de ders çalışma için kalktığında kokuyu almış. Nöbetçi öğretmeni kaldırmış ve tahliye edilmiş. 6 öğrencimiz yoğun bakımdaydı şu anda 4’ü normal servise çıktı. Şuurları yerinde, herhangi bir sıkıntı yok. Bugün öğrencilerimiz öğleden sonra hepsi taburcu edilecektir. Bugün, yarın öğrencilerimizi izinli sayacağız. Bir daha böyle bir hadise yaşanmaması için tüm tedbirleri gözden geçireceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ