Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: Rusya'da mutasyonlu virüs paniği: 1500'e yakın koronavirüs mutasyonu tespit edildi! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dünyada bir yıldır hayatı durma noktasına getiren Covid-19 virüsünün geçtiğimiz ay İngiltere’de mutasyona uğrayan farklı bir türüne rastlanılmıştı. Mutasyon geçiren virüsün daha bulaşıcı olduğunun açıklanması üzerine birçok ülkede yeni tedbirler alındı.

        Rusya’da da görülen yeni tip koronavirüs mutasyonu ile ilgili ülkede araştırmalar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 1 kişide tespit edildiği açıklanan mutasyon vakasından sonra Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova açıklama yaptı.

        REKLAM

        Popova, "Bugüne kadar yaklaşık bin 500 mutasyon tespit ettik. İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonun ilk bulguları geçtiğimiz Haziran ayında ortaya çıktı. Eylül ayı ortasında ise Avrupa’da İngiltere’dekine benzer mutasyonlar tespit edildi" dedi.

         Almanya'nın yeni planı: Mega-karantina!
        Almanya'nın yeni planı: Mega-karantina! Haberi Görüntüle

        Popova, Novosibirsk'teki Vektor Enstitüsü'nden bilim adamlarının çalışmalarını sürdürdüğünü ve analiz sonuçlarının veri tabanlarına kaydedildiğini ifade etti.

        Rusya’daki salgın durumuna karşı görüşlerini aktaran Popova, "Bu salgının bitiş süresi ile ilgili kimse bir tarih üzerine konuşamaz. Ruslar artık yeni koşullarla yaşamayı öğrendi. Bu nedenle yeni karantina kısıtlamalarına gerek olmadığını düşünüyorum" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ