Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika: Yakında soğuklar var, öncesi ise güneşli - Güncel hava durumu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Geçirdiğimiz hafta sonunda Türkiye’nin yarısından fazla alanda yağmur gördük, özellikle Akdeniz ışıl ışıl şimşeklerle sağanak yağışlı iki gün geçirdi.

        Bu hafta ise Türkiye’de yağmurlar parça parça ve çok geniş alanları kaplamıyor.

        Pazartesi (bugün) Ankara’da zayıf kuvvette yağmur var. Kayseri, Sivas, Erzincan, Kars gibi ağırlıklı Doğu Anadolu merkezlerinde yağmur sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Doğuda kuvvetli yağışlar yerel su baskınları ve yıldırım düşmesi gibi risklerle birlikte geliyor. Bu sırada Karadeniz kıyılarında bulutlar yine yerinde, zaman zaman orta kuvvetli yağmur bölge genelinde görülebilecek.

        REKLAM

        İstanbul’da haftanın havasını poyraz domine ediyor, kuzeydoğudan serin esmeye devam edecek ama hafta ortası (çarşamba-perşembe) zayıflayıp hafta sonu yeniden kuvvetli esecek. Karadeniz üzerinden Marmara’ya sokulan hava beraberinde yer yer yağmur taşıyor, Sapanca-Düzce-İstanbul arasında İstanbul’da daha zayıf olmak üzere yağmur görülürken hava da akşam 15 derecelere kadar soğuyor. Salı günü Marmara’nın bu lokal yağmurları daha da azalıyor ve Çarşamba tüm batı bölgelerde hava açıyor. Güneşi gören merkezler yeniden 20°C’yi aşıyor ama çarşamba ve perşembe beklenen bu ısınma kısa süreli.

        Gelecek hafta sonu yeni, kısa süreli ama daha ciddi bir soğuk havanın etkisine girebiliriz.

        Bu soğuk ve yağışlı hava ülkemizin Doğu ve Kuzeydoğu dağları ile yaylalarına kar yağışları getirebilir. 21-22 Ekim’de bu yüksek kesimlerin kar yağışıyla birkaç saatte beyazlaması muhtemeldir. Bu tahmini takip edip güncellemeyi cuma gününden önce yapalım. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu yüksek yollarında kar yağışlarına hazırlıksız yakalanmayalım. Aslında geçtiğimiz yılların bu tarihlerinde yayla ve dağlarımıza çoktan kar yağmış ve yer yer tutmuştu fakat bu yıl Ekim ayının sonlarına kalmış görünüyor.

        20-21 Ekim’de Marmara bölgesi geneli ve İstanbul için de soğuk havalar görünüyor ancak şimdilik tehlikeli görünen bir yağış tahmini olmadığı gibi yağmurun kendisi de yok. Gelecek hafta zayıf ve lokal yağmurlar dışında İstanbul için kurak geçecek görünüyor. İyi bir hafta olsun.

        REKLAM

        BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz (Antalya merkez ve Hatay hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Bingöl ve Muş hariç) ile Kırklareli'nin kuzey kesimleri, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, İstanbul, Kütahya, Afyonkarahisar, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, İç Ege'de mevsim normalleri altında, güneydoğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

        Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege'de kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa)şeklinde esmesi bekleniyor.

        KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

        Rüzgarın Marmara ve Ege'de kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa)şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ