Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Olaylı maç Tofaş'ın! - Basketbol Haberleri

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        SPOR HABERİ: TOFAŞ: 94 - BEŞİKTAŞ COLA TURKA: 72

        SALON: Atatürk

        HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu, Özlem Yalman, Erman Erdemli

        TOFAŞ: Rowe 18, Nichols 19, İnanç 11, Ruziç 13, Onur, Can 13, Mahalbasic 2, İlkan 18

        BEŞİKTAŞ COLA TURKA: İverson 26, Serhat, Chatman 11, Cevher 11, Ogilvy 18, İsmail, Bekir 1, Mustafa 3, İgnerski 2,

        1.Periyot: 33-13

        Devre: 59-35 (Tofaş lehine)

        3.Periyot: 77-52

        5 Faulle Çıkanlar: (29.37) Onur, (37.28) İlkan (Tofaş)

        Beko Basketbol Ligi'nde TOFAŞ, Beşiktaş Cola Turka'yı 94-71 yendi.

        Bursa Atatürk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Bursalı basketbolseverler büyük ligi gösterdi. 3 bin 500 seyirci kapasiteli salon tamamen doldu. Olaylı geçmesi beklenen Maçın ilk sayısını Allen İverson atarken iyi başlayan Beşiktaş Cola Turka, 2. dakikayı Cevher'in 3 sayılık basketiyle 7-2 önde geçti. Tribün desteğini de arkasına alarak toparlanan TOFAŞ, Ruziç ve Rowe ikilisinin basketleriyle önce durumu 7-7 yaparak eşitliği sağladı, 3. dakikaya da 10-0 önde girdi.

        Mavi-beyazlı evsahibi takım, hücumlardan üst üste boş dönen rakibi karşısında yüksek bir yüzdeyle oynayarak 5. dakikada durumu 16-7 yaparak 9 sayılık farka ulaştı. Özellikle üç sayılık atışlarda Nicholas ve Rowe ile etkili olan TOFAŞ, 9. dakikada durumu 30-10 yaparak 20 sayılık farka ulaşırken, periyot sonuna kadar bu farkı korudu: 33-13. Periyot sonunda küfürlü tezahüratlar nedeniyle seyircilere uyarı anonsu yapıldı.

        İkinci periyota da hızlı başlayan evsahibi takım, İlkan ve Rowe'nin etkili oyunuyla 14. dakikayı 43-19 önde geçti. Beşikta Cola Turka, yıldız oyuncusu Iverson ve Bekir ile aradığı dış şutlarda başarısız olurken, bu kayıpları Nicholas ve İlkay ikilisinin etkili oyunuyla iyi cezalandıran TOFAŞ, 17. dakikada farkı 29 sayıya çıkardı: 52-23. Mavi-beyazlı takım, devreyi 59-35 önde bitirdi.

        SAHAYA MAYTAP ATTILAR

        Üçüncü periyotun 23. dakikasında durum 65-37 TOFAŞ'ın lehine seyrederken, tribünlerden sahaya maytap atıldı. Atılan maytap nedeniyle maça 2 dakika ara verildi. Verilen arada taraftarlara yönelik küfürlü tezahürat yapılmaması ve sahaya yabancı cisim atılmaması yönünde ikinci anons yapıldı. Bu sırada TOFAŞ Kulübü Başkanı Efe Aydan, tribünlere giderek taraftarlardan sakin olmalarını istedi.

        Verilen aranın ardından maç yeniden başlarken TOFAŞ, 25. dakikayı İlkay'ın basketiyle 71-41 üstün geçti. Beşiktaş, art arda hücumlardan boş dönerken, 27. dakikayı 77-46 önde bitiren TOFAŞ, periyotu da 77-52 önde tamamladı.

        Tribünlmerdeki gerginlik son periyotta da sürdü. 32. dakika 81-56 TOFAŞ'ın lehine geçilirken, 33.45'nci dakikada kötü tezahürat ve sahaya atılan yabancı cisimler nedeniyle üçüncü kez anons yapıldı. Anonsun ardından maçın hakemleri ve oyuncular soyunma odasına gitti.TOFAŞ Genel Menajeri Coşkun Teziç, yaptığı anonsla, tribünlerdeki taraftarlara sakin olmaları ve Bursa seyircisine yakışır şekilde tezahürat yapmalarını istedi.

        13 dakikalık beklemenin ardından oyunculara ısınmaları için 2 dakikalık süre verilirek maç kaldığı yerden başladı. TOFAŞ, kalan bölümde de üstünlüğünü sürdürdü. 37. dakikayı Rowe'nin basketiyle 94-70 önde bitiren mavi-beyazlı takım sahadan da 94-72 galip ayrıldı. Maç sonrası Bursalı basketbolseverler TOFAŞ'ın oyuncularını tribünlere çağırarak alkışladı. Bursaspor taraftarının desteğiyle farklı galip gelen tofaş lı basketçiler maç sonrası timsah yürüyüşü yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ