Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 2014 Dünya Kupası maçları, 2014 dünya kupası çeyrek final eşleşmeleri, dünya kupası son 8 takım - Dünya Kupası 2014 Haberleri
        1

        2014 Dünya Kupası ikinci tur karşılaşmalarının ardından çeyrek finalde mücadele edecek 8 takım belli oldu. İşte yarı finale çıkacak 4 takımı belirleyecek olan maçlar ve tarihleri...

        2

        FRANSA - ALMANYA (4 TEMMUZ CUMA - 19:00)
        E Grubu'ndan 2 galibiyet 1 beraberlik ile çıkan Fransa ikinci tur maçında Nijerya ile karşılaştı. Nijerya'yı da 2-0 ile geçen Fransızlar adlarını çeyrek finale yazdırdılar.

        3

        Almanya ise G Grubu'ndan Fransa gibi 2 galibiyet 1 beraberlikle yükseldi. İkinci turda Cezayir ile karşılaşan Almanya, uzatmalara giden karşılaşmada rakibini 2-1 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

        4

        BREZİLYA - KOLOMBİYA (4 TEMMUZ CUMA - 23:00)
        A Grubu'nda yer alan Brezilya gruptan 2 galibiyet 1 beraberlikle lider olarak çıktı. Sambacıların rakibi ise B Grubu'ndan 2 galibiyet 1 mağlubiyet ile çıktı. İki takımın eşleşmesinde Brezilya, Şili'yi penaltılarda mağlup ederek çeyrek finale çıktı.

        5

        Kolombiya ise C Grubu'ndan 3'te 3 yaparak çıktı. İkinci turda Uruguay'ı 2-0 ile geçen Kolombiya, çeyrek finalde Brezilya'nın rakibi oldu.

        6

        ARJANTİN - BELÇİKA (5 TEMMUZ CUMARTESİ - 19:00)
        F Grubu'ndan 3'te 3 ile çıkan Arjantin ikinci turda İsviçre ile karşılaştı. 90 dakikası 0-0 biten maçın 118. dakikasında Angel Di Maria attığı golle takımını çeyrek finale taşıdı.

        7

        Belçika ise, H Grubu'ndan 3'te 3 yaparak 9 puanla ikinci tura yükseldi. İkinci turda Belçika ile ABD arasında oynanan karşılaşmanın 90 dakikası 0-0 sona erdi. Uzatma dakikaları oynanan karşılaşmayı Belçika 2-1 kazanarak Arjantin'in rakibi oldu.

        8

        HOLLANDA - KOSTA RİKA (5 TEMMUZ CUMARTESİ - 23:00)
        İlk maçında İspanya'yı 5-1'lik skorla deviren Portakallar grupta 3'te 3 yaparak lider çıktılar. Arından ikinci turda Meksika ile eşleşen Hollanda, 87. dakikasına 1-0 mağlup girerken 88'de Sneijder ve 90+4'te Huntelaar'ın (penaltı) golüyle adını çeyrek finale yazdırdı.

        9

        Kosta Rika ise turnuvanın sürpriz ekiplerinden oldu. Ölüm grubundan lider çıkan Kosta Rika ikinci turda Yunanistan'ı turnuvanın dışına itti ve Hollanda'nın rakibi oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ