Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Club Brugge'u tanıyalım - Futbol Haberleri
        1

        Belçika'nın Club Brugge takımını tanıyalım... Piyasa değeri: 52,60 milyon Euro. Beşiktaş'ın piyasa değeri ise 114,40 milyon Euro.

        2

        Belçika Pro Lig'inde 27. hafta geride kalırken Brugge, bu sezon Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşan Anderlecht'in önünde 52 puanla lider durumda. Club Brugge, bu sezon Avrupa'da hiç yenilmedi.

        3

        Maçlarını 30.000 kişilik Jan Breydel Stadı'nda oynuyor.

        4

        Takımı Belçikalı teknik adam Michel Preud'homme çalıştırıyor. Belçika Milli Takımı'nın uzun yıllar kalesini koruyan Preud'homme, Standard Liege, Gent, Twente, Al-Shabab'da teknik direktörlük yaptı. 56 yaşındaki teknik adam 2013 yılında Brugge'ün başına geçti.

        5

        UEFA Avrupa Ligi'nde Torino, HJK Helsinki ve Kopenhag'ın yer aldığı B Grubu'ndan 12 puanla lider olarak çıktı. Bir üst turda ise Danimarka'nın Aalborg takımı 3-0 ve 3-1'lik skorlarla geçerek son 16'ya kaldı.

        6

        Takımın en golcü ismi ise 12 golle İsrailli futbolcu Lior Rafaelov. İspanyol Victor Vazquez'in ve Belçikalı Tom de Sutter'ın da 11'er golleri bulunuyor.

        7

        Öte yandan Club Brugge'da forma giyen 19 yaşındaki Obbi Oulare, 1999-2000 yılında Fenerbahçe forması giyen Souleymane Oulare'nin oğlu...

        8

        Brugge, Belçika kulüpleri arasında Şampiyonlar Ligi finali oynayan tek takım. 1978 Şampiyon Kulüpler Kupası Finali'nde Liverpool, Club Brugge'u 1-0 yenerek kupaya uzandılar. Belçika Pro Ligi'nde 13, Belçika Kupası'nda 10 ve Belçika Süper Kupası'nda 13 kez zafere ulaştılar.

        9

        Beşiktaş ile Club Brugge daha önce 1 kez karşı karşıya geldi. 2006-2007 sezonunda UEFA Kupası B Grubu'da temilcimiz Brugge'u 2-1 yenmeyi başardı. Kartal'ın gollerini İbrahim Akın ve Ricardinho kaydetti.