Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer UEFA Başkanı Michel Platini'nin başkanlığının düşeceği iddia edildi - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        UEFA Başkanı Michel Platini'nin başkanlığının düşeceği iddia edildi.

        Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde'un haberine göre; İsviçre yargısının başlattığı cezai soruşturmaya dayanarak, FIFA Etik Komitesi'nin başlattığı iç soruşturmada, UEFA Başkanı Michel Platini ceza alacak ve istifaya zorlanarak bir nevi UEFA başkanlığından düşürülecek. Fransız futbol adamı böylelikle 26 Ekim'de yapılacak FIFA başkanlık seçimlerinde de aday olamayacak.

        Bahis şirketleri yaşanan son gelişmelerin ardından Michel Platini'nin başkanlığı kazanma ihtimalini % 25'lere kadar indirirken, diğer aday olan Ürdün Prensi Ali Bin El Hüseyin'in şansını % 64'lerde gösteriyor.

        Öte yandan Platini'nin, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonunda görevden alındığı, kararını ise açıklanacağını öne sürüldü.

        Öte yandan İsviçre Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığı FIFA Başkanı Sepp Blatter, avukatlarının aracılığıyla illegal bir şey yapmadığını ve şubat ayında yapılacak yeni seçimlere kadar görevine devam edeceğini açıkladı.

        NELER OLMUŞTU?

        Geçtiğimiz günlerde; İsviçre yargısı FIFA Başkanı Sepp Blatter hakkında cezai soruşturma dosyası başlatmıştı. Dosyada, 'kötü yönetim ve zimmete para geçirme' iddiaları yer aldı. İsviçre Başsavcılık Ofisi'nin özellikle 2005 yılındaki televizyon yayın hakları anlaşmaları üzerinde durduğu belirtildi. Öte yandan açılan soruşturmaya göre; UEFA Başkanı Platini'ye de usulsüz bir şekilde 2 milyon Dolar ödendi... Platini ise konu hakkında ifadesinin alındığını doğruladı.

        PLATINI'YE DE 2 MİLYON DOLAR ÖDENDİ İDDİASI

        İsviçre Başsavcılığı'nın yaptığı soruşturma açıklamasında, UEFA Başkanı ve yeni FIFA Başkanlığı seçiminde başkanlık adaylığını koyan Michel Platini'ye de, 2011 yılında usulsüz bir şekilde 2 milyon Dolar ödendi.

        PLATINI AÇIKLAMA YAPTI: İFADEM ALINDI

        UEFA Başkanı Michel Platini ise soruşturmanın kendisine uzanmasının ardından bir açıklama yapmıştı. Fransız futbol adamı, "İsviçre Başsavcılığı konu ile alakalı olarak ifademi aldı. Ben bu tür olaylarda adli makamlara her zaman yardımcı olmaya hazır biriyim. FIFA'dan bana bir ödeme yapıldığı doğrudur. Ancak bu, FIFA ile yaptığım resmi sözleşme karşılığında aldığım bir paradır. İsviçreli yetkililere bu konuda herhangi bir usulsüzlük olmadığını da belgeledim. Ayrıca kendilerine, İsviçre'de yaşadığımı hatırlatarak ne zaman isterlerse soruşturmayla ilgili olarak yardımcı olmaya hazır olduğumu söyledim" ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ