Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Beşiktaş: 1 - Gençlerbirliği: 0 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - GENÇLERBİRLİĞİ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Gençlerbirliği ile karşılaştı. Oyuna kontrollü başlayan Siyah-Beyazlılar uzun süre istediği pozisyonları yaratamadı, 17'de Olcay'ın kafası direkte patladı.

        MARIO GOMEZ SAHNEDE

        İlk yarının golsüz geçildiği mücadelenin 64. dakikasında Beşiktaş aradığı golü buldu. 60'ta oyuna giren Cenk Tosun'un güzel ara pasına hareketlenen Sosa ceza sahası içerisinde Mario Gomez'i buldu. Şık bir şekilde topu rakibinden kurtaran Alman yıldız, sol ayağıyla kaleci Hopf'u avlayarak ağlara gönderdi. Gomez bu golle birlikte Süper Lig'deki 21. maçında 16. golünü attı.

        Golden sonra da oyuna hakim olan Beşiktaş karşısında beraberliği arayan Gençlerbirliği, 69'da Uğur'un içeriye çevirdiği pozisyonda El Kabir ile net bir fırsatı harcadı. 76. dakikada bu kez Uğur Çiftçi nefis vurdu ancak direk gole izin vermedi.

        İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş bu galibiyetle puanını 51 yaparak 1 maç eksiğine rağmen Süper Lig'de liderliğe yükseldi. 4 maçlık galibiyet serisi son bulan Gençlerbirliği ise 25 puanda kaldı.

        BEŞİKTAŞ: 1 - GENÇLERBİRLİĞİ: 0

        STAT: Başakşehir Fatih Terim

        HAKEMLER: Halis Özkahya, İsmail Şencan, Mehmet Can Hanoğlu

        BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Delgado, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 86 Kerim Frei), Quaresma, Sosa, Olcay Şahan (Dk. 60 Cenk Tosun), Gomez (Dk. 77 Necip Uysal)

        GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, Ahmet Oğuz, Ahmet Yılmaz Çalık, Kulusic, Uğur Çiftçi, Doğa Kaya (Dk. 82 Landel), Selçuk Şahin, Djalma, Hleb (Dk. 67 İrfan Can Kahveci), Stancu (Dk. 65 Aydın Karabulut), El Kabir

        GOL: Dk. 64 Gomez (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 48 Olcay Şahan, Dk. 89 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 57 Uğur Çiftçi, Dk. 68 El Kabir, Dk. 85 İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        17. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. İsmail Köybaşı'nın soldan yaptığı ortada, altıpasın önünde uygun durumda topla buluşan Olcay Şahan'ın kafa vuruşunda, top üst direkten döndü.

        21. dakikada Quaresma'nın soldan kullandığı korner atışında, savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahasının sağ çaprazında Sosa'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun yaptığı ortada, altıpasta iyi yükselen Hutchinson'un kafa vuruşu istediği gibi olmadı ve top üstten farklı şekilde dışarı gitti.

        26. dakikada soldan gelişen Beşiktaş'ın atağında Quaresma, topu ceza sahasına ortaladı. Kale sahasında Gomez'in savunmaya rağmen yaptığı kafa vuruşunda, top kaleci Hopf'ta kaldı.

        35. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahasında topu kontrol eden Olcay Şahan'ın yerden zayıf vuruşunda, kaleci Hopf meşin yuvarlağa sahip oldu.

        45+1. dakikada Hleb'in pasıyla ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan El Kabir'in sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Tolga Zengin'in kontrolünde yandan dışarı çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        53. dakikada sağdan çizgiye kadar inen Quaresma'nın yaptığı ortada, kale sahasında Gomez'in yakın mesafeden kafa vuruşunda kaleci Hopf meşin yuvarlağı sahip olarak, gole izin vermedi.

        64. dakikada Beşiktaş öne geçti. Cenk Tosun'un ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Sosa, topu penaltı noktasında bulunan Gomez'e çıkardı. Gomez, soluna çektiği topu yerden düzgün bir vuruşla ağlara yolladı: 1-0.

        69. dakikada Uğur Çiftçi'nin soldan ortasında, ön direkte El Kabir'in gelişine yaptığı vuruşta, top yandan auta gitti.

        72. dakikada ceza yayının hafif sağ tarafında serbest vuruş kullanan Oğuzhan Özyakup'un şutunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

        75. dakikada Selçuk Şahin'in pasıyla ceza alanı dışında sol çaprazda topla buluşan Uğur Çiftçi'nin sert şutunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü. Daha sonra El Kabir'in ceza sahasında tamamlamaya çalıştığı topa, kaleci Tolga Zengin sahip oldu.

        80. dakikada Cenk Tosun'un ceza sahası dışında uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Hopf son anda topu yandan kornere çeldi.

        90+1. dakikada sol taraftan serbest vuruş kullanan Djalma, topu ceza sahasında bulunan El Kabir'e attı. El Kabir şık topuk pasıyla meşin yuvarlağı penaltı noktasında uygun durumda bulunan Ahmet Yılmaz Çalık'a çıkardı. Bu futbolcunun gelişine vuruşunda ise top üstten az farkla dışarı gitti.

        90+2. dakikada Sosa'nın ceza sahası dışından sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Hopf'tan döndü.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın son maçında Gençlerbirliği'ni konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Mersin İdmanyurdu maçının 11'inde 3 değişiklik yaptı. Güneş, siyah-beyazlıların Süper Lig'de geride kalan hafta Mersin İdmanyurdu ile oynadığı ve 1-0 kazandığı 18. haftanın erteleme müsabakasının 11'inde görev alan Gökhan Töre, Necip Uysal ve Dusko Tosic'in yerine Olcay Şahan, Alexis Delgado ve Marcelo Guedes'e şans verdi.

        Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Alexis Delgado, Marcelo Guedes ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Olcay Şahan'a görev verdi. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı. Beşiktaş'ta Ukraynalı kaleci Denys Boyko'nun yanı sıra Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun yedek soyunurken, Veli Kavlak ile Mustafa Pektemek ise maç kadrosuna alınmadı.

        GÖKHAN TÖRE KADRODA YOK

        Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, sakatlığı sebebiyle 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Siyah-beyazlı ekibin, Mersin İdmanyurdu'yla yaptığı erteleme müsabakasında sol ayak bileğine darbe alan ve mücadelenin ikinci yarısında forma giyemeyen 24 yaşındaki oyuncu, takımının son antrenmanına da katılamamıştı. Gökhan Töre, Gençlerbirliği'yle ligin ilk yarısında deplasmanda oynanan 1-1 berabere biten karşılaşmada takımının tek golünü kaydetmişti.

        SAVUNMADA DELGADO VE MARCELO İKİLİSİ

        Beşiktaş'ta, Gençlerbirliği karşısında savunmada Alexis Delgado ve Marcelo Guedes ikilisi görev yaptı. Ara transfer döneminde siyah-beyazlı ekibe dahil olan Delgado ve Marcelo, Mersin İdmanyurdu'yla ertelenen karşılaşmadan sonra lisansları çıkarıldığı için Akdeniz ekibiyle oynanan erteleme maçında görev yapamamıştı. Daha önce sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor'la yapılan ve 2-1 kaybedilen müsabaka bir arada görev yapan iki futbolcudan Marcelo, o mücadelenin 64. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.

        QUARESMA "DALYA" DEDİ

        Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı formayla 100. resmi maçına çıktı. Beşiktaş'taki ilk dönemini geçirdiği 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında 73 resmi karşılaşmaya çıkan 32 yaşındaki oyuncu, bu sezon ise Gençlerbirliği mücadelesinde 27. kez siyah-beyazlı formayı giydi.

        Quaresma, geride kalan 99 maçta 22 kez fileleri havalandırmayı başardı. Quaresma'nın, geride kalan 99 karşılaşmada Beşiktaş formasıyla istatistikleri şu şekilde:

        Organizasyon 2010-2011 2011-2012 2015-2016 Gol sayısı

        Süper Lig 21 25 16 11

        Avrupa kupaları 10 8 6 8

        Türkiye Kupası 8 1 4 3

        Toplam 39 34 26 22

        TRİBÜNLER DOLDU

        Beşiktaşlı taraftarlar, Gençlerbirliği karşısında liderlik için sahaya çıkan takımlarını yalnız bırakmadı. Karşılaşmanın oynandığı Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın tribünlerini dolduran taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi. Bu arada tribünde yer alan "Sene sanki Metin Ali Feyyaz" pankartı da dikkati çekti. Karşılaşma öncesi Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında hayatı kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

        İBRAHİM ÜZÜLMEZ ESKİ TAKIMINA RAKİP OLDU

        Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, eski takımı Beşiktaş'a rakip oldu. Süper Lig'de ikinci yarının en başarılı takımı konumundaki Gençlerbirliği'nin 41 yaşındaki çalıştırıcısı, uzun yıllar formasını giydiği ve birçok kupa kazandığı siyah-beyazlı ekip karşısında takımına galibiyet için taktik verdi. İbrahim Üzülmez, siyah-beyazlı formayla 11 sezonda Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi (UEFA Kupası), Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da olmak üzere toplam 408 resmi maça çıktı. Beşiktaş adına bu maçlarda 12 kez ağları havalandıran Üzülmez, 2 kez Süper Lig, 3 kez Türkiye Kupası ve bir kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Bu arada karşılaşmadan önce Beşiktaş taraftarları, Üzülmez lehine tezahüratlarda bulundu.

        GENÇLERBİRLİĞİ'NDE 2 DEĞİŞİKLİK

        Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Süper Lig'deki son Bursaspor maçının 11'inde 2 değişiklik yaptı. Başkent temsilcisinde sarı kart cezalısı Olafur Skulason ile sakatlığı bulunan Serdar Gürler'in yerine Doğa Kaya ve Djalma Campos şans buldu. Gençlerbirliği, sezonun ikinci yarısında oynadığı 4 lig karşılaşmasından da galip ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ