Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Ahmet Nur Çebi: "MHK'nun istifa edeceğini düşünüyordum" - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Ben MHK'nın bu konuda istifa edeceğini düşünüyordum ama bu sonuç çıkmamış yanılmışım. Sadece günah keçisi hakemin seçilmesine de karşıyım" dedi.

        Beşiktaş, ligin 22. haftasında Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, bir Beşiktaşlı olarak çok mutlu ve neşeli olduğunu söyledi. Yollarının daha uzun olduğunu belirten Çebi, mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

        "SADECE GÜNAH KEÇİSİNİN HAKEM SEÇİLMESİNE KARŞIYIM"

        Dün oynanan ve hakem hataları ile gündeme oturan Galatasaray - Trabzonspor maçını da değerlendiren Ahmet Nur Çebi, "Ben MHK'nın bu konuda istifa edeceğini düşünüyordum ama bu sonuç çıkmamış yanılmışım. Sadece günah keçisi hakemin seçilmesine de karşıyım. Bir hata varsa kurumun tamamen buna sahip çıkıp hatayı da kabullenmesi lazım. Sadece birilerini günah keçisi ilan edip diğerlerinin kurtulması doğru değil" dedi.

        "FUTBOLCULAR KAHRAMAN İLAN EDİLMEZ"

        Hakeme kırmızı kart gösteren Salih Dursun hakkında da konuşan Çebi, "Futbolcular kahraman ilan edilemez. Futbolcuların görevi mücadele etmektir. Yaptıkları mücadeleden takdir toplarlar ya da yerilirler. Ben sonuç itibariyle hakemin yaptığı hatalar çok büyük ancak tek başına kendisinin bu olaydan sorumlu tutulmasını ben yeterli bulmuyorum. Hayırlısı olsun belki biz hatalı düşünüyoruz onlar daha üst düzeyde bakıyorlardır olaya. İnşallah bu hataları görüp doğru kararlarla ligi tamamlarız" diye konuştu.

        Çebi, Fenerbahçe maçı ile ilgili ise, "Lider olarak dönmek istiyor. Sonuçta rakip takımımız seyircisine futbolcusuna saygı duymalıyız. Mücadele edelim, inşallah biz kazanırız" dedi.

        "MHK'YE ÖN YARGIMIZ YOK"

        MHK'ye ön yargılarının olmadığını belirten Çebi, "Ben ön yargıyla yaklaşılmaya, spor üyesi olarak karşıyım. Taraftar olsak başka konuşabiliriz ama yöneticiyiz her hakemin başımızın üstünde yeri var. Yeter ki sonuçta biraz daha dikkatli olsun, hatalar olmasın" açıklamalarında bulundu.

        METİN ALBAYRAK: HAKEMİN ÖN PLANDA OLMADIĞI BİR DERBİ DİLİYORUZ

        Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Fenerbahçe derbisi ile ilgili, "Kadıköy'de de centilmence hakemin ön planda olmadığı, hak edenin kazandığı bir derbi olmasını arzu ediyoruz. İnşallah moralli iyi hazırlanmış şekilde gideceğiz" dedi.

        Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, 1-0 kazandıkları Gençlerbirliği maçı sonrası yaptığı açıklamada, çok mutlu olduklarını belirterek, "Bütün taraftarlarımızla, camiamızla kenetlendik, inandık, bu maça da çok iyi hazırlandık. Çok güzel bir futbolla 1-0 galip geldik. İlk önce buraya gelip bizi yürekten destekleyen taraftarlara teşekkür ediyorum. Çok güzel bir galibiyet aldık" diye konuştu.

        "HAK ETMEDİĞİMİZ BİR ŞEY İSTEMİYORUZ"

        Galatasaray-Trabzonspor maçındaki hakem kararları ile ilgili ise Albayrak, "Türk futbolunu bir yere getirmek istiyorsak herkes ev ödevini iyi yapacak. Bizler ödevimizi iyi yapacağız. Futbolcular oynayacak. Hakemlerin ön planda olmadığı futbolun ön planda olduğu günleri özlüyoruz. Herkes de onu istiyor. Dün akşamki maça da bir de dönmek istiyoruz. Bir mihenk taşı oldu. Biz hep aynı şeyi söylüyoruz. Biz hak etmediğimiz hiçbir şey istemiyoruz. Adilane yönetsinler gördüklerini çalsınlar. Cesurca her şeyi görsünler. Bununla ilgili zaten sizler de çok iyi biliyorsunuz en çok canı yanan camia biziz. 2004 yılında 5 kırmızı kart olan maçı unutmuyoruz. Dün akşam da futbol ön planda olmadı. Biz Beşiktaş olarak hep mağdur olan tarafa doğru empati duyarız. O yüzden inşallah futbolun ön planda olduğu hakemlerin konuşulmadığı maçlar izleriz bu da Kadıköy'e yansır. Kadıköy'de de centilmence hakemin ön planda olmadığı, hak edenin kazandığı bir derbi olmasını arzu ediyoruz. İnşallah moralli iyi hazırlanmış şekilde gideceğiz" şeklinde konuştu.

        "LİDER OLMAK ÖNEMLİ"

        Lider olmanın her zaman iyi olduğunu belirten Albayrak, "Çünkü özgüvenlisiniz iyi top oynuyoruz kendimize güveniyoruz. Camiamızla iyi kenetlendik sizler de görüyorsunuz taraftarlarımızın arzusunu şevkini o yüzden lider olmak önemli" dedi.

        Metin Albayrak, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın taraftarlarla üçlü çektirmesiyle ilgili ise, "Keyiften demek ki. Çünkü biz de taraftarız yöneticiyiz ama sonuçta Beşiktaş taraftarıyız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ