Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kurulların seçimle belirlenmesi doğru mu? - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM ÖZEL / AHMET HAMDİ GİRGİN

        Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören, düzenlediği basın toplantısında kurulların artık federasyon tarafından değil futbol ailesi tarafından seçileceğini açıkladı.

        Kararın duyurulmasının ardından bu yeni gelişmenin futbola neler getireceği tartışılmaya başlandı. Biz de HTSPOR yazarlarına kararı sorduk. İşte görüşler:

        BÜLENT YAVUZ: KRİTERLERİN ÇOK İYİ BELİRLENMESİ LAZIM

        Yaklaşık 6-7 aydır bu konu dillendiriliyordu. Birkaç toplantıda çalışma arkadaşlarıyla olsun, Kulüpler Birliği'yle olsun bu konu araştırma konusuydu. Sayın Fatih Terim'in de bu konuyla ilgili olarak düşüncesinin olduğunu biliyoruz. Bu anlamda hayırlı uğurlu olsun. Yıllardır yapılan spekülasyonları bıçak gibi kesecektir. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken konu şu: seçilecek adayların, tespit edilecek adayların kriterlerinin çok iyi belirlenmesi lazım. Öyle elini kolunu sallayan buraya adaya olmamalıdır. Daha ehliyetli, daha kariyerli ve bu işte birikimi ve kesinlikle kendini kanıtlamış isimlerin girmesi lazım.

        ATİLLA TÜRKER: KAOS DAHA DA BÜYÜR

        Yıldırım Demirören'in bu yeni projesi daha büyük kaoslara yol açacaktır. çünkü geçmişte biz bunu dolu dolu yaşadık. Yıllar önce uygulama yapıldı. MHK başkan adayları seçime girdi. Ama seçime girerlerken de özellikle büyük kulüp yöneticilerinin desteğini alabilmek için inanılmaz dirsek temasına ve ahbap çavuş ilişkilerine geçtiler. Özellikle 4 büyük kulübün yöneticileri "Şu isimleri kurula alırsan, sana destek veririz" diye MHK başkan adaylarını sıkıştırdılar. Haliyle seçime giren 3 MHK başkan adayı da büyük kulüp yönetcilerinin işine gelen isimleri kurula doldurdular. Ülke hakemliğinde inanılmaz bir ayrışma ve bloklaşma oldu. Daha büyük vaatlerde bulunan adaylar seçimi kazanabilmek için her yolu denediler. Sonuçta telafisi ve tedavisi mümkün olmayan yaralar oluştu. Büyük kulüp yöentciler, işine yarayanları MHK'ye doldurabilmek için her türlü şeyi denediler. Son söz olarak şu kadarını söyleyeyim; ülke hakemliği şu anda 5'e 10'a bölünmüşse bu uygulamayla geçildiği takdirde 20'ye bölünecektir ve de MHK'nin içi tetikçi isimlerle doldurulacaktır. Dolduran da büyük kulüp yöneticileri olacaktır.

        MERİÇ MÜLDÜR: MHK'NİN KİMLİK DEĞİŞTİRMESİ LAZIM

        Bu zaten Fatih Terim'in projesiydi. Fatih Terim bunu çoktan açıklayacaktı. Anlaşılmaz bir neden konuşmaları iptal oldu. Hiç kimseden bir açıklama gelmedi. Hocanın bir yıldır süren bir çalışması olduğunu biliyorduk. Ne kadar tutar, ne kadar doğru bilmiyorum. Yükü üzerlerinden atmış olacak futbolu yönetenler. Siz seçtiniz diyecekler hata olursa. MHK'nin bambaşka bir kimliğe bürünmesi gerekiyor. O kimlik de nedir... Hakem dünyasından tabii 1-2 isim olur ama illa ki futbolu bırakmış, hakemliği bırakmış isimlere yönelmek bence doğru değil. Bu hakem camiası, bu işin artık suyunu çıkardı. İlişkiler, fazla sıkı fıkı ilişkiler, futbola zarar veriyor. Futbolun içinden ama hakemlik camiasının dışından olan insanlarla da temsil edilebilir diye düşünüyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ