Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da Dursun Özbek'in en zorlu sınavı - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | ERHAN TELLİ

        Galatasaray Kulübü’nün haftalardır sonucu merakla beklenen yıllık olağan mali genel kurul toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Haliç Kongre Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak toplantıda Dursun Özbek yönetiminin mali ve idari bakımdan ayrı ayrı ibrası üyelerin oyuna sunulacak. Erken seçim kararı çıkıp çıkmayacağı da kesinlik kazanacak.

        YARSUVAT-ÖZBEK İÇİN AYRI OYLAMA TALEBİ

        Üyelerden bazılarının kongrede verecekleri önergeyle, eski başkan Duygun Yarsuvat ve yönetiminin görev yaptıkları süre için ayrı ayrı ibra oylaması yapılması talebi de genel kurul üyelerinin görüşlerine sunulacak. Eğer bu önerge kabul edilirse, başkan Dursun Özbek ve eski başkan Duygun Yarsuvat dönemlerinin ibrası ayrı ayrı yapılacak.

        İDARİ YÖNDEN İBRA ETMEME KOZU

        Üyelerin büyük bir bölümünün Özbek ve yönetimini yoğun bir şekilde eleştirmelerinin beklendiği toplantıda, başkandan erken seçim kararı alması ve bunu genel kurulda oylamaya sunması da istenecek. Özbek’in bu çağrıya cevap vermemesi durumunda, üyelerin kongreye gidebilmek için, mevcut yönetimi mali açıdan ibra edip, idari anlamda ibra etmeme kozunu kullanma ihtimali de bulunuyor. Eğer yönetim idari olarak ibra edilmezse, tıpkı Adnan Polat döneminde olduğu gibi otomatik olarak erken seçim kararı çıkacak.

        YÖNETİMİN GÜVENCESİ RİVA PROJESİ

        Dursun Özbek yönetimi, ilk kez açıklayacakları ‘Riva projesi’yle genel kurul üyelerinin baskısını hafifletmeyi amaçlıyor. Eski başkanlardan Selahattin Beyazıt döneminde kulübe kazandırılan Riva arazisi üzerine, gayrimenkul ortaklığı şeklinde yapılması planlanan proje ile kulübe ilk etapta 500 milyon Dolar kazandırılması planlanıyor. Özbek, villalar dışında yapılacak ticaret merkezleri sayesinde devamlı gelir getirecek bir proje yapmak istediklerinin altını çizecek. Ayrıca Hasnun Galip sokağında bulunan eski kulüp merkezine de gelir getirici bir otel ya da iş merkezi projesi, üyelerin takdirine sunulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ