Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Metin Albayrak: Gomez'in bonservisini almak istiyoruz - Beşiktaş Haberleri

        Fenebahçeli oyuncular Gökhan Gönül ve Caner Erkin ile ilgili Beşiktaş'ın anlaştığı yönünde çıkan haberlere de değinen tecrübeli yönetici açıklamalarda bulundu.

        Metin Albayrak, Mario Gomez'in önümüzdeki sezonlar için bonservisini satın almak istediklerini söyledi. Albayrak, "Şu anda Mario Gomez'le biz konuştuğumuzda nisan ayı gibi tekrar konuşuruz demiştik fakat kendisi bize geldi ve 'sezon sonuna doğru konuşalım' diye bildirdi. Gomez , ailesiyle ve kendisi burada çok mutlu. Bir de o zaman sezon sonu 'ben Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyorum' demişti. Bunu sezon başında konuşmuştuk zaten şu anda takımımız da o yönde şampiyonluğa gidiyor." diyerek, şöyle konuştu:

        "Kendisi müthiş bir performans gösterdi. Bunu her şekilde kendisi de vurguluyor. Beşiktaş'ın ve Şenol Güneş'in kendisine çok katkı sağladığını tekrar milli takıma döndüğünü Avrupa şampiyonasında da Alman Milli Takımı'nda da oynayacak. Löw de davet etti. Bugün Gomez müthiş formda gol krallığının en büyük adayı. Türkiye'de Beşiktaş'ta olmaktan çok mutlu. Kendisiyle ilgili herhalde negatif anlamda bir şey olacağını düşünmüyorum, başka yere gitme anlamında. O yüzden bizde kalacak. Kiralık olmayacak satın alma opsiyonunu görüşeceğiz.

        Biliyorsunuz yaptığımız bütün anlaşmaları minimum 2 + 1 ya da 3 yıllık yapıyoruz. Aynı çerçevede kendisiyle de anlaşacağız. Biz sonuna kadar Gomez'in takımımızda kalmasıyla alakalı her türlü imkanımızı kullanacağız. Sonuç itibariyle biz kendisine, o bize çok şey kattı, biz ona çok şey kattık. Bu karşılıklı bir kazanç oldu. Beşiktaş'ın gücünü gördü, büyüklüğünü gördü. Stadımıza geldik o da bunun müthiş bilincinde. Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız. Şampiyonlar Ligi'nde oynarken takımımızın hedefleri çok daha yukarı çıkıyor. Kulüp olarak hedeflerimizi kendisi de biliyor. Bu bilinçte olduktan sonra o da burada mutlu, ailesi de mutlu olduktan sonra Gomez'in kalmaması için hiçbir sebep yok."

        "TOLGA ZENGİN VE İSMAİL KÖYBAŞI İLE ANLAŞMAYA VARDIK"

        Bu sezon sonu sözleşmeleri sona erecek olan kaleci Tolga Zengin ve İsmail Köybaşı ile anlaştıklarını da belirten Albayrak, iki oyuncu ile de anlaştıklarını ve hiç bir problem olmadığını da ifade ederek, şöyle devam etti:

        "Tolga kaptanımızla ve İsmail'le anlaştık. İsmail bizim evladımız. Çapraz bağları koptu o zaman yeniledik her zaman arkasında durduk. Bizim evladımız. Tolga da kaptanımız. Biz ikisiyle de anlaştık. Hiçbir problemimiz yok. Anlaştık ikisiyle de."

        "GÖKHAN GÖNÜL İLE ANLAŞMAYA VARDIĞIMIZ DOĞRU DEĞİL"

        Son günlerde ismi Beşiktaş ile sıkça anılan Fenerbahçe'nin sözleşmesi sezon sonu bitecek oyuncularından Gökhan Gönül ve Caner Erkin hakkında da konuşan Metin Albayrak, "Şu anda bizim için birinci öncelik şampiyon olmak. Sezon sonuna odaklanmış durumdayız." diyerek, şunları söyledi:

        "Transferle ilgili çalışmalarımız var ama o saymış olduğunuz oyuncularla ilgili herhangi bir görüşmemiz olmadı. Şu anda gayet normal neden çünkü o arkadaşlar bildiğim kadar sözleşmelerini yenilemediler, anlaşmadılar yani sezon sonu boşa çıkıyorlar ondan dolayı da haliyle bu tür söylemler olabilir. Bizde de şu anda sözleşmesi sezon sonunda bitecek ve hali hazırda anlaşılmamış üç oyuncumuz var. Artı Gomez'in de mayıs ayında vereceği karar var. Bizim için de bugün gazetelere baktım, 'Gomez bir yere gidiyor, o oraya gidiyor' gibi haberler var. Bunlar gayet normal şeyler ama özellikle Gökhan Gönül ismi sıkça yazılıyor şu anda öyle bir şey söz konusu değil, anlaştığımız anlamında çıkan haberler için böyle söylüyorum."

        AKHİSAR BELEDİYESPOR MAÇINI KAZANIP PUAN FARKINI KORUMAK İSTİYORUZ

        Spor Toto Süper Lig'de son 5 haftaya girilirken 5 puan farkla liderliği ellerinde bulundurduklarını söyleyen Albayrak, Akhisar Belediyespor maçından da 3 puan alarak farkı korumak istediklerini belirtti.

        Sezonun boyunun kısaldığı, önlerinde oynayacakları 5 maç olduğunu da belirten Albayrak, 23 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da Manisa'da oynayacakları maçla ve şampiyonlukla ilgili de "Artık sezon sonuna geldikçe stres ve adrenalin yukarı çıkıyor. 5 puan öndeyiz, bu son 5 maç bizim için önemli bir avantaj. Ama tabii ki daha alınması gereken 15 puan var o yüzden her maç çok önem arz ediyor. Akhisar da çok önemli bir deplasman. Sizin de bildiğiniz gibi son iki sezondur da onlara orada şansımız tutmuyor. Ama bu sene kendimize güveniyoruz, iyi hazırlanıyoruz. Takımımız da o bilinçte, inşallah galip gelmeye gidiyoruz, aynı puan farkıyla devam edeceğiz, hedefimiz o. Takımın hırsı, arzusu çok üst düzeyde. Şampiyon olmak istiyorlar ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyorlar. Şu andaki durumumuz moral, motivasyonumuz çok üst düzeyde." ifadelerini kullandı.

        "BU SENE O SENE OLACAK"

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın son 5 haftada Beşiktaş'ın da puan kaybedebileceği yönündeki açıklamalarıyla ilgili soruya da cevap veren Metin Albayrak, "Beşiktaş şampiyon olacak. Bu sene o sene olacak." ifadelerini kullanarak, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Muhakkak hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor, kaybedilmiyor da. Sonuçta arkadan gelen takım da Fenerbahçe. Sayın Aziz Yıldırım da o camianın başkanı tabii ki arzusu, isteği kendi camiasının şampiyon olması. Sonunda matematiksel olarak biz kanıtlamadığımız sürece onlar da bir umut söz konusu. Kendileri de Beşiktaş'ın kaybetmesini ve onların da kendilerinin de puan kaybetmeden kazanacağını düşünmesi olası mı olası.

        Sonuçta ben de bu maçları izledim. Şubat ayında Barcelona uzak ara öndeydi. Şu andaki durumu hiç kimse tahmin etmiyordu, puan farkının kapanacağını. Benzetme doğru ama bu burada da öyle olacak diye bir kaide yok. Biz kendimize güveniyoruz. Maçlarımıza çıkıp kazanacağız. O nasıl kendi takımıyla alakalı kaybetmemeyi göz önünde bulundurmuyorsa, bizim için de aynı şey söz konusu. Ama bizim için bu sene inşallah bu sene o sene olacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ