Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Karşıyaka Karşıyaka'yı ekonomik olarak zor günler bekliyor - Futbol Haberleri

        PTT 1. Lig'de kümede kalma umutları mucizelere kalan Karşıyaka'nın mayıs ayında yapılacak olağanüstü genel kurulunda göreve gelecek yeni yönetimi mali olarak zor günler bekliyor.

        Karşıyaka'nın 16 Nisan'da gerçekleşen kongerede kabul edilen yeni tüzüğüne göre, yönetimler 1 yıl içinde kulübü ancak mevcut borcun yüzde 3'ü kadar borçlandırma yetkisine sahip. Güncel borcu 35 milyon TL civarında olan yeşil kırmızılılar, bu borcun üzerine yeni sezonda ancak 1 milyon TL ekleyebilecek. Yüzde 3'ü aşan borçlar, yöneticilerin kişisel sorumluluğunda olacak. Yönetim ancak olağanüstü kongre toplayarak üyelerin onayıyla borcu yüzde 3'ün üzerinde artırma yetkisi alabilecek.

        Karşıyaka'yı 4 milyon TL'ye ulaşacak eski borçlar nedeniyle bekleyen transfer yasağı, 2'nci Lig'in Federasyon, Spor Toto ve yayın gelirlerinin PTT 1'inci Lig'in ancak 5'te 1'i kadar olması yönetimleri elleri cebe atmaya veya geri ödemesiz kaynak yaratmaya zorunlu kılacak.

        Mevcut Başkan Fatih Diniz'in yeniden aday olmayacağını açıkladığı Karşıyaka'da kulislerde 3 kez yarışa girmesine rağmen seçilemeyen Mutlu Altuğ, Altuğ gibi basketbol şubenin eski başkanlarından Turgay Büyükkarcı ve 2'nci Başkan Gökhan Şensan'ın adı geçiyor. Geçen yıl 7 ay başkanlık yapan Ali Erten, adaylık düşünmediğini açıkladı. Divan kurulu pazartesi toplanıp durum değerlendirmesi yapacak.

        ALTUĞ: BAŞKAN DEĞİL LİDER LAZIM

        Karşıyaka'da ismi başkan adayları arasında geçen Mutlu Altuğ, somut adaylık açıklaması yapmazken, "Adaya değil vizyoner bir lidere ihtiyaç var" dedi. Altuğ, "Kulüpte kişiler değil sistem sorgulanmalı. Artık bölünmemeliyiz. Önce tesisleşme, kurumsallık tamamlanmalı. Kalıcı başarı bunun ardından gelir. Sorun futbolda 2'nci Lig'de olmak değil, Karşıyaka'nın buradan çıkacak altyapısı var. Sorun sürdürülebilir başarı.

        Karşıyaka 5 yıl içinde kurumsal kimlikle, ayakları yere sağlam basan şekilde Süper Lig'e çıkabilir. Basketbolda da bence öze dönüş zamanı geldi. Potada Avrupa'da kalıcı başarı elde edebilir. Bunun için bir lider olmalı" dedi.

        BÜYÜKKARCI: AYAĞA KALKACAK GÜCÜMÜZ VAR

        Karşıyaka'da başkan adayları arasında ismi geçen Turgay Büyükkarcı, konuya temkinli yaklaşırken, kulübün yeniden ayağa kalkacak gücünün kendi dinamikleri içinde var olduğunu söyledi. Büyükkarcı, "Karşıyaka çok saygı duyulan, güçlü bir camia. Sıkıntıları aşmak için artık camianın bir araya gelmesi lazım. Küçük olsun benim olsun mantığı terkedilmeli. Kulüp iyi bir yönetimle, daha güçlü bir biçimde yoluna devam edebilir. Bazı çalışmalarım var ama henüz somut bir karar açıklama noktasında değilim" ifadelerini kullandı.

        GENEL KURUL TARİHİ DEĞİŞTİ

        Karşıyaka'da olağanüstü genel kurulun tarihi İl Dernekler Müdürlüğü'nün ilk açıklanan tarihe onay vermemesi nedeniyle değişti. Kongrenin ilk tarihi 30 Nisan-1 Mayıs'tan 7-8 Mayıs'a, toplantıda yasal çoğunluk sağlanamaması durumunda ikinci tarihi ise 7-8 Mayıs'tan 14-15 Mayıs'a çekildi. İlk toplantıda çoğunluk sağlanması zor olduğu için yönetim seçiminin 15 Mayıs Pazar günü çoğunluk aranmadan yapılması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ