Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Galatasaray'ın teknik direktörlerine rağmen 1'er puan aldığını söyledi - Galatasaray Haberleri

        Beşiktaş - Galatasaray derbisinin ardından ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen NTV'de katıldığı programda değerlendirmelerde bulundu.

        "Oyuncuları yeteneklerinden dolayı zaman zaman kutlarım." diyen Rıdvan Dilmen, "Çok antrenör eleştirmem ancak, iki takım da antrenörüne rağmen 1'er puan aldı. 2. yarı Galatasaray kaleye gitmedi. Pas yapmadı. Sneijder dönmedi. Selçuk'u 55'lerde sakatlandı zannettim. Ya yoruldu ya da vücut gitmiyor. Hoca geldi, Kayseri'de gol atan Yasin'i çıkardı ve göz göre göre mükemmel oynayan takım bir anda gitti, hatta oyuncu değişikliği yaparken takım gol yedi." dedi.

        Beşiktaş'ın alışagelinmiş futboluyla ilk yarıya çıkmadığını kaydeden Dilmen; "Çok imkanı vardı. Beşiktaş çok önemli Şampiyonlar Ligi maçı dışında ofansif oynamak zorunda. Evinde alışkanlığı var. Galatasaray gibi bir takıma karşı 2-0'dan 2-2'yi bulmak çok zordur. Ancak olağanüstü maçlar dışında Beşiktaş takımı ortasahada da Oğuzhan, formuna göre atiba oynar. Önünde Talisca oynar. İlk yarıda Beşiktaş'ın gol pozisyonu yok denecek kadar az." diye konuştu.

        "Talisca forvet arkası oynamaz demiyorum." diyen Rıdvan Dilmen şöyle devam etti, "Şenol Güneş, ofansif orta saha oyunu Türkiye'ye getiren isim. Trabzon'da Colman ve Selçuk'la başlayan, Bursa'da Beluschi ve Ozan'la devam eden, ofansif orta saha alışkanlığını getiren bir isimdir. Şimdi olay şurada; Beşiktaş'ın en büyük özelliği rakibi dar alana sıkıştıran özelliği. Ama Oğuzhan'ı orada oynattığında bir şey de söylemem lazım. Talisca, hiç orta sahaya gelmiyor. O biraz hocanın kafasını karıştırıyor. Bu maçtan sonra hocanın düşünüp gidecek Çaykur Rizespor deplasmanında Oğuzhan'ı başlatacaksın. Atiba'yı dinlendireceksin. Atiba da ikili orta saha oyuncusu değil. Geçen seneki Atiba'dan eser yok zannedersin."

        "GALATASARAY ANTRENÖRÜ GÖZ GÖRE GÖRE PUAN VERDİ"

        İlk yarıyı 2-0 önde tamamlayan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink'i eleştiren Dilmen, "Galatasaray'ın antrenörü göz göre göre puan verdi. Gökhan Gönül'ün kötü günü. Caner etkili oynamaya çalışıyor. Quaresma ilk yarı çok kötüydü. Böyle bir Beşiktaş'a karşı oynuyorsun. Bugün maçı izlemeyen, maç kaç kaç diyen Galatasaraylı mutludur. Maçı izleyen Galatasaraylı mutsuzdur. 2-0'dan sonra tek kale oynama şansın yok. Galatasaray kolay kazanabileceği maçta puan kaybetti. Beşiktaş da hatasından döndü. Galatasaray çok fazlasıyla müsaede etti. Galatasaray antrenörü 60'larda 2 tane değişiklik yapmalıydı. Ama yapmadı. Şenol Hoca kendini inkar eden bir takımla maça çıktı. Sonra kendine döndü. Bu kez de Galatasaray antrenörü devreye girdi. Oyuncular yoksa coşkuluydu. Eren Derdiyok yoruldu. Sneijder, Selçuk hiç gitmiyor. 2 tane çabuk oyuncuyla da oynayabilirsin. Beşiktaş 2. yarı 4-5 tane de atabilirdi. Beşiktaş'ın hüneri kadar Galatasaray teknik direktörünün de uyuması buna neden oldu." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ