Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 2 | MAÇ SONUCU - Galatasaray Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - GALATASARAY DERBİSİNİN TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Vodafone Arena'da uzun yıllar unutulmayacak bir mücadele yaşandı... Süper Lig'in 5. haftasında sezonun ilk derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı.

        Arena'daki ilk derbinin ilk yarısında muhteşem bir Galatasaray vardı sahada... 8. dakikada sahneye çıkan Eren Derdiyok derbide gol perdesini açan isim oldu. 44. dakikada ise Bruma, Beşiktaş savunmasını adeta ipe dizerek skoru 2-0'a getirdi ve mücadelenin ilk yarısı bu skorla sona erdi.

        Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş ikinci yarıya Olcay-Talisca ve Oğuzhan-Aboubakar değişiklikeriyle başladı. 73'te Marcelo farkı 1'e indirdi: 1-2. Bu golden 5 dakika sonra Cenk Tosun maçın skorunu ilan etti: 2-2.

        90+4. dakikada Galatasaray Josue ile Beşiktaş ise Quaresma ile girdiği inanılmaz gol pozisyonlarından yararlanamadılar.

        5 yıl sonra deplasman yasağının kalktığı Arena'daki ilk derbi 2-2 sona erdi. Bu sonucun ardından her iki takımda 11'er puana yükseldi.

        BEŞİKTAŞ: 2 - GALATASARAY: 2

        STAT: Vodafone Arena

        HAKEMLER: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Ceyhun Sesigüzel

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Gökhan İnler, Olcay Şahan (Dk. 46 Abouakar), Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Talisca), Quaresma, Cenk Tosun (Dk. 85 Adriano)

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 78 Cavanda), Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 78 Josue), Sneijder, Bruma (Dk. 88 Sinan Gümüş), Eren Derdiyok

        GOLLER: Dk. 8 Eren Derdiyok, Dk. 44 Bruma (Galatasaray), Dk. 73 Marcelo, Dk. 77 Cenk Tosun (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 22 Sneijder, Dk. 65 Tolga Ciğerci, Dk. 83 Muslera (Galatasaray), Dk. 55 Quaresma, Dk. 90+3 Tosic (Beşiktaş)

        * İkinci yarıda oyuna giren Talisca oyunda olduğu sürede 4 şut atarken 2'si kaleyi buldu. İlk yarıda oyundan alınan Oğuzhan ise şut atamadı.

        * Maçın en çok topla buluşan oyuncusu Caner Erkin (95) olurken, ilk 4 haftanın bu alanda en başarılı ismi (ort. 118) Tolga Ciğerci 64'de kaldı.

        * Galatasaray ikinci yarıda Beşiktaş ceza sahası içine orta yapamadı.

        * Beşiktaş ilk yarıda 1 isabetli şut atarken ikinci yarıda 6 isabetli şut attı.

        * Galatasaray ise karşılaşma boyunca rakip ceza sahası içine 9 orta yaparken bu ortalardan 3 tanesi isabetli oldu.

        * Beşiktaş karşılaşma boyunca rakip ceza sahası içine 29 orta yaparken bu ortalardan 10 tanesi isabetli oldu.

        * Galatasaray karşılaşma boyunca Beşiktaş kalesine 17 şut atarken 9 şut kaleyi buldu ve 2'si golle sonuçlandı.

        * İkinci yarıda oyuna giren Vincent Aboubakar 1 şut attı ve bu şut isabetli olmadı.

        MUSLERA'DAN İKİ KRİTİK KURTARIŞ

        İkinci yarıda baskısını artıran Beşiktaş, üst üste gol pozisyonları buldu. Maçın 56. dakikasında sol kanattan taç atışını kullanan Caner'in pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Talisca'nın gelişine sert vuruşunda iyi yer tutan Muslera topu kontrol etmeyi başardı. 3 dakika sonra bu sefer sol kanattan Caner Erkin'in ortasında sol çaprazına topla buluşan Atiba'nın sert şutunda kaleci Muslera bu sefer de topu ayaklarıyla kornere çelmeyi başardı.

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada Quaresma ceza sahası sol çaprazından sert vurdu ancak top Muslera'da kaldı.

        8. dakikada Galatasaray öne geçti. Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında ön direkte Yasin Öztekin'in kafa vuruşunda top önce Caner Erkin'e sonra yan kale direğine çarparak arka direğe yöneldi. Topu önünde bulan Eren Derdiyok meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi: 0-1

        13. dakikada Oğuzhan Özyakup, Galatasaray savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu kafayla ceza sahasına gönderdi. Marcelo'nun gelişine sert şutunda top üstten dışarı çıktı.

        28. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında Cenk Tosun ve Fabricio'nun boşa çıktığı topu arka direkte alan Eren Derdiyok'un vuruşunda Beşiktaş savunması meşin yuvarlağı kontrol etti ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

        38. dakikada Sneijder sol tarafta çizgiye yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Hollandalı oyuncunun doğrudan kaleye gönderdiği topu Fabricio yumruklayarak kornere gönderdi.

        40. dakikada Galatasaray önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Gökhan İnler'in ceza sahası önünde kaptırdığı topu Bruma ara pasıyla Sneijder'e verdi. Ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Hollandalı futbolcunun vuruşunda top, kalesini terk ederek açıyı daraltan Fabricio'dan döndü.

        44. dakikada Galatasaray, Bruma'nın güzel golüyle skoru 2-0 yaptı. Orta sahada topla buluşan Bruma, şık çalımlarla ceza sahasına girdi ve karşı karşıya kaldığı pozisyonda plase vuruşuyla topu köşeden ağlarla buluşturdu: 0-2

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        73. Beşiktaş aradığı golü Marcelo ile buldu. Köşe vuruşunda topa iyi yükselen Brezilyalı savunma oyuncusu skoru 2-1 yaparak takımına hareket getirdi. Golün ardından baskısını artıran Beşiktaş, 77. dakikada Cenk Tosunla beraberliği sağladı. Beşiktaş bu golün ardından Cenk Tosunla önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Kalan dakikalarda iki ekip de risk almaya başladı ancak derbi 2-2 sonuçlandı.

        59. dakikada ceza sahasında topla buluşan Hutchinsonın altı pasın sol çaprazından çektiği sert şutta top önce Musleranın bacaklarına, ardından yan kale direğine çarparak kornere çıktı.

        61. dakikada Beşiktaşın kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Taliscanın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.

        67. dakikada Selçuk İnanın uzak mesafeden gönderdiği sert şutta Fabricio topu kornere çeldi. Kazanılan köşe vuruşunda topu önünde bulan Tolga Ciğercinin vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı.

        71. dakikada Caner Erkinin kullandığı köşe vuruşunda Hutchinson ön direkte karşıladığı topu, Aboubakara çıkardı. Kamerunlu forvetin şutunda top farklı şekilde autla sonuçlandı.

        73. dakikada Beşiktaş, aradaki farkı bire indirdi. Quaresmanın sağdan kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Marcelo kafa vuruşuyla siyah-beyazlıların golünü attı: 1-2

        77. dakikada Beşiktaşın beraberlik golü geldi. Kullanılan köşe vuruşunda savunmadan dönen topu Tosic içeri çevirdi. Chedjounun bir anlık duraklamasından yararlanan Cenk Tosun, araya girerek topu filelere gönderdi: 2-2

        80. dakikada Quaresma soldan içeri ortaladı. Kale önünde uygun durumda topa yükselen Cenk Tosunun kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

        82. dakikada sağdan hızla ceza sahasına yönelen Talisca sağ çaprazdan sert vurdu ancak Muslera topu kurtardı.

        90+4. dakikada her iki takım da mutlak birer gol pozisyonundan yararlanamadı. Gelişen Galatasaray atağında Sneijderin ara pasıyla sağ çaprazda topu kontrol eden Josue, uygun durumda vurmakta gecikince Fabricio açısını kapattı ve gol şansı vermedi. Hemen gelişen karşı atakta, Adrianonun uzun pasıyla sağ tarafta topla buluşan Quaresma hızla ceza sahasına girerek sağ çaprazdan sert vurdu ancak Muslera topu önledi.

        MAÇTAN NOTLAR

        NAMAĞLUP YOLA DEVAM

        Süper Lig'in 5. haftasına 3 galibiyet ve 1 beraberlikle gelen iki takımın mücadelesinde gülen taraf çıkmazken, iki ekip de namağlup unvanını korudu.Sarı-kırmızılı ekip, şampiyonluk yarışındaki en önemli rakiplerinden olan Beşiktaş'la deplasmanda berabere kaldı ve 5. hafta sonunda 11 puana ulaştı.

        DERBİ HASRETİ 489 GÜN OLDU

        Galatasaray, Beşiktaş karşısında ligdeki derbi galibiyeti hasretini 489 gün sonra yine dindiremedi. Geride kalan sezon Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye karşı oynadığı 4 derbide 2 beraberlik ile 2 yenilgi alan sarı-kırmızılı ekip, sahadan 3 puanla ayrılamazken, yine bir derbiden 3 puan çıkaramadı. Galatasaray, son derbi galibiyetini, 2014-2015 sezonu 33. haftasında, yine Beşiktaş'a karşı 24 Mayıs 2015 tarihinde oynanan maçta, Türk Telekom Arena'da 2-0'lık sonuçla almıştı.

        ARENA'DA İLK PUAN KAYBI

        Vodafone Arena'daki ilk derbi maçından beraberlikle ayrılan Beşiktaş, geçen sezon hizmete giren stadında ilk puan kaybını yaşadı. Geçen sezon bu stattaki 3 maçın yanı sıra 2016-2017'nin ilk iki karşılaşmasında rakiplerini mağlup eden siyah-beyazlılar, Galatasaray ile 2-2 berabere kaldı. Beşiktaş, daha önce bu statta yaptığı 5 maçı da kazanmıştı.

        YİNE ÜSTÜNLÜK SAĞLAYAMADI!

        Siyah-beyazlı ekip, bu sezon Galatasaray'a üstünlük kurmakta zorlandı. Geçen sezon ligdeki iki maçta da rakibini yenen Beşiktaş, bu sezon Süper Kupa'da rakibine penaltılarda 4-1 mağlup oldu. Siyah-beyazlı ekip, Vodafone Arena'daki ilk derbi maçında ise Galatasaray ile 2-2 berabere kaldı.

        ARENA'DA BİR KEZ DAHA GOLLÜ MAÇ

        Hizmete girdiği ilk maçtan itibaren gollü maçlara sahne olan Vodafone Arena'da oynanan derbi maçında taraftarlar 4 gol izledi. Geçen sezon Bursaspor karşılaşmasıyla hizmete giren bu stattaki 6 lig maçında 26 gol kaydedildi. Beşiktaş, bu gollerin 19'unu atarken, rakip takımlar ise 7 gole imza attı.

        SAVUNMA DAĞINIK!

        Beşiktaş'ın savunması Galatasaray karşısında dağınık bir görüntü verdi. Zaman zaman kritik hatalar yapan siyah-beyazlı takımın savunması, ilk yarıda rakibinin 2 golüne engel olamadı. Sarı-kırmızılı takımın 8. dakikada attığı golde yerleşme sıkıntısı yaşayan Beşiktaş, 44. dakikada da Bruma'nın tek başına ceza alanına girip attığı golde başarısız oldu.Bu sezon sadece Akhisar Belediyespor'dan gol yemeyen siyah-beyazlı takım, 5. maçında 6. golü kalesinde gördü. Beşiktaş, ayrıca 2016-2017 sezonunda Vodafone Arena'da yaptığı 3 karşılaşmada da kalesini gole kapatamadı. Aytemiz Alanyaspor ve Kardemir Karabükspor karşısında birer gol yiyen siyah-beyazlı takım, derbi mücadelesinde ise Galatasaray'ın 2 golünü engelleyemedi.

        GALATASARAY TARAFTARI ARENA'DA

        Galatasaraylı taraftarlar, derbi maç için Vodafone Arena'da yerlerini aldı. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kendi aralarındaki maçlarda deplasmana taraftar götürme yasağının İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından bu müsabaka öncesi kaldırılmasıyla, sarı-kırmızılı futbolseverler 5 yıl aradan sonra bir Beşiktaş derbisini deplasmanda takip etme şansı yakaladı. Beşiktaş Kulübü tarafından konuk ekip taraftarlarına 2120 kişilik yer ayrılmasına karşın, güvenlik gerekçesiyle bu rakam 1900'e düşürüldü ve rakip takım izleyicileri için ayrılan yer tamamen doldu.

        RİEKERİNK 3'LÜ ÇEKTİRDİ

        Galatasaraylı futbolseverler, müsabaka öncesi Vodafone Arena'da teknik direktör Jan Olde Riekerink'i tribüne çağırdı. Sarı-kırmızılı takımın stada gelişinin ardından zemini kontrol etmek için sahaya çıkan Hollandalı teknik adam, taraftarların sevgi gösterileriyle karşılaştı. Tezahüratlarla tribüne davet edilen Riekerink, önce "üçlü" çektirip, ardından alkış yaparak taraftarları selamladı. Sarı-kırmızılı futbolseverlerin ilgi gösterdiği bir diğer isim ise Wesley Sneijder oldu. Tribüne çağrılan Sneijder, "üçlü" çektirdi. Ayrıca Galatasaray takımının ısınmak için sahaya çıkmasının ardından ise tüm takıma tribüne davet edilerek, moral verildi.

        GALATASARAY YÖNETİMİNDEN ÇIKARMA

        Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, Beşiktaş derbisi için Vodafone Arena'ya adeta çıkarma yaptı. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Nasuhi Sezgin, Eşref Alaçayır ve Alper Narman'la birlikte Taksim'de bekleyen taraftarların yanına giderken, buradan Galatasaraylı futbolseverler ile birlikte Vodafone Arena'ya kadar yürüdü. Yönetim kurulundan çok sayıda üye de yine stada gelerek derbiyi burada takip etti.

        STAT DOLDU

        Deplasman yasağının kalkmasıyla Galatasaraylı taraftarların da tribündeki yerini aldığı Vodafone Arena tamamen doldu. Mücadeleyi yaklaşık 42 bin seyirci takip etti.iyah-beyazlı taraftarlar, Anadolu Ateşi Grubunun organizasyonuyla maç öncesinde tribün şov yaptı. Taraftarlar, bestelenen yeni marşla büyük coşku yaşadı. Yoğunluk nedeniyle taraftarların girişi sırasında bazı turnikelerde teknik arızalar yaşandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ