Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Hamburg günlüğü (3) - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR ÖZEL / FATİH DEMİRELİ - ALMANYA

        Nihayet! Sanki perşembe günü maç yokmuş gibi davranan Hamburg kulübü ve Alman basını, sonunda maçı konuşmaya başladı. Hem de nasıl! Hamburg’un en önemli gazetelerinden 'Morgenpost' röportaj bombalarını patlattı. Önce Almanya’nın en önemli dizilerinden birtanesinde başrol oynayan ve Hamburg’da uzun yıllar yaşayan aktör Mehmet Kurtuluş, Galatasaray sevgisini anlattı. Ardından Hamburg Belediye Başkanı Olle van Beust hem Almanca hem Türkçe güzel sözler sarf etti, Şimdi de Fenerbahçe’nin eski, Alman Milli Takımı‘nın mevcut hocası Joachim Löw maç ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakalım neler demiş Löw: "Türkiye’nın önemli kulüpleri Avrupa’nın önde gelen kulüpleri ile aynı seviyede. Galatasaray uluslararası platformda çok tecrübeli, Fenerbahçe her yıl Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor. Türk Futbolu son 10 yılda çok yol katetti. Futbol olarak her zaman çok iyilerdi, artık düzen ve disiplini de sağlayabildiler. Galatasaray Teknik Direktör değişikliğinden sonra bütün maçlarını kazandı, daha iyi bir duruma geldi, zor maçlar olacak, Hamburg’u az farkla önde görüyorum."

        Hamburg Teknik Direktöri Martin Jol ise Meira’nin satılmasına çok sevindi. Servet, Emre ve Meira’nın yokluğunda iyi bir sonuç alacaklarından emin. "İyi bir sonuç almamız bir mecburiyet, rövanş maçı için mutlaka bir veya iki göllük bir fark gerekiyor" ifadesini kullanan Jol, istediği skoru bile verdi: 2-0!

        Hamburg’lu futbolcular ise Galatasaray’ın büyüklüğünden haberdar, bakın neler söylüyorlar:

        Mladen Petric: "Galatasaray gibi büyük takımlar teknik açıdan iyi bir futbol oynuyor, ayrıca agresifler."

        Michael Gravgaard: "Bu tip maçlar için futbolcu olduk!"

        Piotr Trochowski: "Bu bir Şampiyonlar Ligi maçı gibi!"

        Bunları biliyor muydunuz? Hamburg’un oldukça ilginç bir yönetim ve denetleme kuruluna sahip. Başkan Bernd Hoffmann, kulübe 2003 yılında geldi ve kulübün pazarlamasından sorumlu bir şirketten transfer oldu. Geldiği ilk günlerde gençliğinde Bayer Leverkusen taraftarı olduğunu söyleyen Hoffmann’ın, Hamburg taraftarları tarafından çok sevildiği söylenemez. Sadece üç kişiden oluşan Hamburg yönetiminin bir diğer ismi Katja Kraus - Hamburg’un kulüp tarihinde ilk bayan yöneticisi. Denetleme kuruluna gelince, orda da Hamburg’luların sevdiği bir isim var: Eski futbolcu Sergej Barbarez.

        Martin Jol’un yıldızları… Bugünkü yıldızımız Ivıca Olic: 1999 yılında Galatasaray ile Berlin kulübü Hertha BSC, Şampiyonlar Ligi’nde aynı gruba düşmüştü. Berlin’in o günlerdeki kadrosunda Ivıca Olic vardı. Ancak 19 yaşında ülkesi Hırvatistan’ın dışına ilk kez çıkan Olic, herhangi bir varlık göstermeyip, bir yıl sonra ülkesine döndü. Dinamo Zagreb ve daha sonra CSKA Moskova’da başarılı yıllar geçiren Olic, 2006/2007 sezonunda tekrar Almanya’nın yolunu tuttu. Devre arası düşme tehlikesi yaşayan Hamburg’a transfer olan Olic, çok fazla dikkat çekemese de, 5 gol atmayı başardı. Ancak asıl patlamayı bir sezon sonrasında yaşandı. 32 maçta 14 gol atan Olic, Huub Stevens tarafından birçok kez orta sahanın solunda oynatıldı. Bu sezon tekrar forvete dönen Olic, sözleşmesi bittiği Hamburg’dan iyi bir teklif alsa da, Juventus ve Bayern Münih’ten gelen transfer önerilerini değerlendirmeye aldı ve 2008’in son günlerinde Bayern’e transfer olacağını açıkladı.

        Soyuma odasındayız… Galatasaray nasıl bir takımla oynayacak? Bazı ipuçlarını maç gününe kadar verelim diyoruz. Galatasaray gibi Hamburg’un da defansif alanda problemleri var. Bundesliga’da kalesinde 35 gol gören Hamburg, Kompany ve de Jong’un yerlerini henüz dolduramadı. Özellikle defans hattında hala bir cözüm bulamayan Martin Jol'un, Galatasaray maçında nasıl bir 11 ile çıkması merak konusu. Sakat olan Bastian Reinhardt’ın yerine alınan Michael Gravgaard hem sakatlık geçirdi hem de oynadığı maçlarda güven vermedi. Aynı şekilde genç Jerome Boateng ve Alex Silva banko oynayan Joris Mathijsen’nın yanında başarılı olamadı. Büyük bir ihtimalle perşembe günü Alex Silva, orta sahada David Jarolim ile defansif görevleri üstlenecek. Defansta ise Gravgaard’ın oynaması bekleniyor.

        Gezmeden gitmeyin… İkinci Dünya Savaşı esnasında Hamburg’da inşa edilen derin sığınakların sayısı 700. Bunların çoğu yeraltında. Düşmanlarının ataklarından korunmak için yapılan bu sığınakların çoğu bügün hala eski yerlerinde duruyor ve turistler için müze haline getirildi. Özellikle yer altı sığınakları, eşsiz bir heyecan katıyor gezenlere.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ