Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Arjantinli futbolculardan grev açıklaması - Futbol Haberleri

        Arjantinli futbolcuların ödenmeyen alacakları çağrıda bulunduğu grev, Cuma günü yapılan ve ligin yeniden başlamasını amaçlayan Arjantin Futbol Federasyonu (AFA) toplantısının önüne geçti.

        REKLAM

        29 Mart'ta planlanan başkanlık seçimi öncesinde AFA delegeleri başta adayların güvenlik incelemeleri olmak üzere tüzük tartışmaları yaparken, Arjantin Oyuncular Birliği (FAA) başkanı Sergio Macchi, ödenmeyen maaşlar nedeniyle futbolcuların greve gidebileceğini belirten bir açıklama yayımladı.

        5 Şubat'ta bitmesi gereken Arjantin Ligi'ndeki devre arası finansal sorunlar nedeniyle halen devam ederken, bu açıklamayla lig maçlarının gelecek ay yeniden başlaması da tehlikeye girmiş görünüyor.

        • Sergio Macchi - FAA Başkanı

        Dört ayı bulan alacakların ödenmemesi hâlinde, oyuncuların çalışmayacağını ve resmi maçlarda yer almayacağını belirten açıklamanın ardından Cuma günkü toplantıda hükümetin 390 milyon Arjantin pesosu, yaklaşık 25 milyon $ tutan teklifi kabul eden bir oylama yapıldı. Fakat ödeme ancak lig bittikten sonra alınabilecek ve krizi bertaraf etmekte yetersiz.

        2009 yılında yayıncı kuruluşun zor durumda kalması ve şiddet olaylarının gitgide artması nedeniyle AFA ile Arjantin hükümeti arasında imzalanan Futbol Para Todos (Herkes İçin Futbol) anlaşmanın ardından futbol yayınlarının her ortamda bedava yapılması kararlaştırılmıştı.

        Hükümetle uzun süren görüşmeler sonucunda söz verilen yaklaşık35 milyon $ tutarında bir ödeme planı oluşturulmuştu. Ancak hükümet bunun sadece 22 milyonu kulüplere ödenebildi ancak gelen ekstra kaynağa rağmen kulüplerin borçlarını ödemede yetersiz kalınıyor.

        REKLAM

        Federasyon, yaptığı açıklamada Herkes için Futbol anlaşmasına son verilmesi kararlaştırıldı. AFA gelecek sezondan itibaren Fox/Turner, ESPN ve MediaPro başta olmak üzere büyük bir uluslararası yayıncı kuruluşla anlaşmasının zeminin oluşturmaya çalışırken, devre arasındaki ligde takımlar birbirleriyle hazırlık maçları yaparak diri kalmaya çalışıyor.

        Alt liglerdeki futbolcular ise geçimlerini sağlamak için farklı işler yapmak zorunda kalıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ