Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Veysi Kaynak: "Hakan Şükür, FETÖ'nün sembolü bir isim" - Galatasaray Haberleri

        Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak,CNN Türk'te katıldığı "Hafta Sonu" adlı programda Galatasaray'ın Hakan Şükür'ü ihraç etmemesiyle ilgili konuştu.

        Galatasaray'da Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün üyelikten ihraç edilmemesine ilişkin görüşü sorulan Kaynak, Galatasaray'ın UEFA Şampiyonluğu ile sadece Türkiye'deki vatandaşların değil, Türkiye dışında hem soydaşların, hem İslam dünyasında Türkiye'ye sempati duyan herkesin takımı olduğunu söyledi.

        Galatasaray'ın bu kimliğini muhafaza etmesi gerektiğini ifade eden Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Hakan Şükür, FETÖ'ye olan sempatisini asla inkar etmeyen, zaten bu sebeple de yurt dışında olan. Babası dahil birçok çevresinin yargılandığı, mal varlıklarına el konulan bir şahıs. Bütün deliller bu kadar ortadayken, Galatasaray gibi bir takım, parantez içinde söyleyeyim ben Galatasaray taraftarı değilim ama Galatasaray'ın bütün Avrupa maçlarında tabii Galatasaray taraftarıyım, Galatasaray'ın kendisinin böyle tartışılacak bir karara imza atması asla kabullenilemez. Orada üyelikten ihraç edilmesine karar verilenler var. Onların FETÖ ile olan bağlantısı, Hakan Şükür kadar asla değil. Hakan Şükür, o camianın, o hareketin sembol isimlerinden biri olmuştur.

        Eğer Hakan Şükür'ün ihracını uygun görmemişlerse, diğerlerine yazık etmişler. Ama Galatasaray, milletimizin her kesimini, her siyasi rengi, derinden yaralayan ve hala travmasını atlatmaya çalıştığımız 15 Temmuz'dan sonra bu isimlere sahip çıkıyorsa, Galatasaray'a, asırlık kulübümüze yazık ederler. Neticesinde Galatasaray, kendisine yönelik bu sempatiyi kaybeder diye endişe ediyorum."

        "ERDOĞAN İLE FETÖ ARASINDA BİR MÜCADELEYMİŞ GİBİ BİR ZEMİNE ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

        Bu kararın, böyle bir sonucun neden çıktığına yönelik tahmini sorulan Kaynak, "Benim tahminim yok. Çok yeni bir havadis. Ben de dün Kahramanmaraş'taydım. O bölgede çok programlar yaptık. Belki bugün biraz detay öğrenebiliriz ama şundan olabilir diye tahmin ediyorum. Hakan Şükür Galatasaray ile özdeşleşmiş bir isimdi. Hakan Şükür üzerinden Galatasaray'ı maalesef FETÖ ile özdeşleştirme tehlikesine düşmüştür Galatasaray. İkinci hadise şu, 15 Temmuz'da içinde bulunduğumuz stüdyo bile basıldı. Darbeciler, Türkiye'nin her tarafına saldırdılar, her renge saldırdılar, her siyasi görüşe saldırdılar ama sonradan geldiğimiz safha sanki sadece bu Recep Tayyip Erdoğan ile FETÖ arasında bir mücadeleymiş gibi bir zemine çekilmeye çalışılıyor birileri tarafından, bir yerler tarafından. Galatasaray belki de bu aldanmışlığa düşmüştür. Tabii camianın tamamını kast etmiyorum, üyelik ihracına red oyu verenleri kast ediyorum" diye konuştu.

        Başbakan Yardımcısı Kaynak, Türkiye sınırları dışında da özellikle İslam dünyasında ve Türki Cumhuriyetlerde Galatasaray'ın çok büyük bir taraftar kitlesi bulunduğunu dile getirerek, "Avrupa'da UEFA Şampiyonluğu Galatasaray'ı böyle bir şeye yükseltti, yazık oldu" dedi.

        REKLAM

        BÜLENT TÜFENKCİ: GALATASARAY'IN ALDIĞI KARARI İBRETLE İZLEDİK"

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen isimlerden Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün Galatasaray Kulübü'nden ihraç edilmemesiyle ilgili, "Galatasaray'ın almış olduğu kararı ibretle izledik. Gerçekten devletimize ihanet edenlerin, ülkemizin köklü kulüplerinde işi olmaması lazım" dedi.

        Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bazı ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, Teknik Direktör İrfan Buz ve diğer ilgililer, TFF 1. Lig'in lideri Evkur Yeni Malatyaspor'un Nurettin Soykan Tesislerinde yönetim ve teknik heyetle kahvaltıda bir araya geldi.

        Bakan Tüfenkci, spora siyaset karıştırılmaması gerektiğini her zaman ifade ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

        "Galatasaray'ın almış olduğu kararı ibretle izledik. Gerçekten devletimize ihanet edenlerin, ülkemizin köklü kulüplerinde işi olmaması lazım. Terörle iştigal edenlerin sporun içerisinde yer almaması lazım. Çünkü 'spor terörün panzehiridir' diye ifade ediyoruz. Terörü kategorize etmenin de bir anlamı yok çünkü terör insanlığa karşı işlenmiş bir suç. Bu millete 15 Temmuz'da yaşlısı genci, çocuğu, kadını, sporcusu veya bir başka mesleği kategorize etmeden o gün bombaları yağdıranlar, bu millete ihanet edenler elbetteki geçmişte hangi kulüpte veya başarıda imzası olursa olsun vatana ihanet etmiştir. Şu anda da kaçak olarak aranıyorlar. Dolayısıyla kaçakların, göçeklerin Türkiye'de futbol kulüplerinin ne yönetimlerinde ne de üyeliklerinde işi olmaması gerekir. Ben zannediyorum ki bu kararı alanlar da pişman olmuşlardır, gereğini yaparlar diye düşünüyoruz. Bunu fazla da ciddiye almamak lazım çünkü aldıkları kararın yanlışlığını kendileri de anlayacaklardır diye düşünüyorum."

        ÖZNUR ÇALIK: "ŞİDDETLE KINIYORUM"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Galatasaray'ın aldığı kararlar ilgili şunları ifade etti:

        "Galatasaray kongrelerinde çok önemli bir açıklama var. Vatan haini diye nitelendirdiğimiz, 15 Temmuz darbe girişimini yapan, FETÖ mensubu iki kişiyi, Arif Erdem ve Hakan Şükür'ü ihraç etmeme kararı aldılar. Biz biliyoruz ki Galatasaray taraftarları milli ve yerlidir. Aynen Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor taraftarları gibi. Aynen Malatyaspor ve tüm Anadolu kulüplerinin taraftarları gibi. Galatasaray'ın almış olduğu bu vatan hainlerini koruyan, kollayan tavrı, yöneticilerini almış olduğu bu kararı şiddetle kınıyorum ve bunun acilen düzeltilmesi gerektiğini ifade ediyorum. Terör örgütleriyle bağlantısı olan kişilerin futbol kulüpleriyle, spor denince her şeyin bittiği, derdin tasanın, birliğin ve beraberliğin bir araya geldiği bir alanın içerisinde terörü ve terör bağlantısı olan insanları asla barındırmaması gerekiyor. Galatasaray yönetimi almış olduğu kararı, verdikleri oyları yeniden gözden geçirmeleri gerekir. Bu vesileyle bir kez daha Galatasaray taraftarlarının milli ve yerli duruşunu Galatasaray'daki yöneticilerinin de göstermesi gerektiğini düşünüyorum."

        TANER YILDIZ: KARAR BENİ GALATASARAY'DAN UZAKLAŞTIRDI

        AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Hakan Şükür ve Arif Erdem’in Galatasaray’dan ihraç edilmemesiyle ilgili, "Ben çocukluğumda Galatasaraylı olarak büyüdüm, ama şu anda Galatasaray'ın almış olduğu bu kararın beni Galatasaray'dan uzaklaştırdığını söylemeliyim." dedi.

        Partisince düzenlenen çeşitli programlara katılmak üzere Nevşehir'e gelen Yıldız, AK Parti Ürgüp İlçe Teşkilatını ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Yıldız, FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı verilen Hakan Şükür ve Arif Erdem’in Galatasaray’dan ihraç edilmemesini eleştirdi.

        FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi farklı siyasi görüşteki vatandaşların meydanlara inerek ülkesine sahip çıktığını, tüm görüş ve renkler arasında birlik ve beraberlik oluştuğunu ifade eden Yıldız, Galatasaray yönetiminin aldığı kararın vicdanları yaraladığını kaydetti.

        Yıldız, şöyle konuştu:

        "Biz, 15 Temmuz'da meydanlara çıkarken yanımızdakine 'Sen hangi partidensin veya hangi takımdansın' diye sormadık, yalnızca Türkiye'nin birlik ve beraberliğini düşündük. Açıkçası ben çocukluğumda Galatasaraylı olarak büyüdüğümü söylemem lazım ama şu anda Galatasaray’ın bu kararı, Galatasaray’dan uzaklaştırdığını söylemeliyim. Herhangi bir partiden olabilir ama hiçbir şekilde Türkiye’nin 15 Temmuz tehdidine kayıtsız kalamaz. Galatasaray’ın aldığı bu karar bununla alakalı kayıtsızlığı gösteren bir karardır. Buna oy verenler de vermeyenler de oldu ama bu kararla ilgili oy verenlerin toplum vicdanını, özellikle taraftarlarını yaraladığını bilmelerini istiyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ