Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Kocaelipor ''Bir tuğla da sen koy'' - Futbol Haberleri

        Kampanya koordinatörü, Kocaelispor'un eski kulüp başkanlarından Cemal Derya, kulübün Kocaeli Fuarı alanındaki idari binasında bazı yöneticilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında kampanya hakkında bilgi verdi.

        Kocaelispor'u kentle buluşturmak, seyircisi ve taraftarıyla kaynaştırabilmek adına geliştirdikleri projeyi 'Bir tuğla da sen koy' sloganıyla desteklediklerini ve kampanya başlattıklarını belirten Derya, projeyi daha önce Avrupa'da bir kaç kulübün denediğini, özellikle Celtic'in büyük başarı elde ettiğini vurguladı.

        Projenin en önemli amacının Kocaelispor'a maddi gelirden ziyade taraftarın aidiyet duygusunu geliştirmek olduğuna değinen Derya, şöyle konuştu:

        ''Amacımız, Kocaelisporluluğu daha geniş kitlelere ulaştırabilmektir. İzmit İsmetpaşa Stadı'nın etrafı üzerlerine bağış yapanların belirleyeceği bir isimin yazılacağı dekoratif tuğlalarla örülerek belli bir gelir hedeflemekteyiz. İzmit İsmetpaşa Stadı, taraftarımızın ölen bir yakınının isminden, yeni doğan çocuğunun adını yazdırabileceği, iz bırakabileceği adeta bir pano olacak. Sanayi kuruluşları ise bir defalık reklamdan ziyade, şeref tribününün önünde özel bir panoda 'Kocaelispor'un kurtuluş savaşında bir tuğla koyanlar' olarak yer alacaklar.''

        Derya, bağış miktarı konusunda bir sınırlama getirmediklerini, ancak isim yazdırılabilmesi için 50 TL alt limit belirlediklerini dile getirerek, sanayi kuruluşları ve firmalar için şeref tribünü girişine yeşil-siyah mermer üzerine ayrı bir pano yapacaklarını kaydetti.

        Cemal Derya, kampanyaya katılmak isteyenlerin, Finansbank Körfez Şubesi'nin ''23750554'' numaralı hesabına, şehrin belirli yerlerine kurulacak irtibat noktalarına, Kocaeli'de yayın yapan gazetelerin spor servislerine makbuz karşılığı bağış yapabileceğini bildirdi.

        Kampanyada tüm kentin katılımının hedeflendiğine işaret eden Derya, ''Öncelikli hedefimiz ilk bin tuğlayı, seyircili yapacağımız ilk maça kadar örmek. Kocaelispor, işçi takımıdır, ilk futbolcuları bile belediyenin maaşlı işçileriydi. Sendikalarla bir araya geleceğiz, bu konuda sendikalara önemli görev düşüyor'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ