Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Ve Diyar düştü! - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR (AHT)

        Bank Asya 1'inci ligin 28'inci haftasında, evinde Giresunspor'a 2-0 yenilerek ligin bitimine 6 hafta kala ligde küme düşmesi kesinleşti.

        Sezon başında yaşadığı ekonomik krizden dolayı ikinci yarı tüm futbolcuları takımı terk eden Diyarbakırspor'da 5 Milyon TL'lik borcundan TFF transfer yasaı getirdiği için yoluna A2 takımıyla devam etti. Bu yaşadıklarıyla ligde Ankaraspor ligden düşürüldüğü için oynadığı 26 maçta sadece 1 galibiyet ve 7 beraberlik alarak 10 puan ligin en altına demirleyerek rakipleriyle arasındaki puan farkı iyice açıldı. Bu sonuçla Diyarbakırspor ligden düşen 2'inci takı oldu.

        Ancak bu yaşadıklarıyla 2010 yılında Süper Lig'den düşen ve Bank Asya 1'inci ligde mücadelesine devam eden yeşil kırmızılı ekip önümüzdeki sezon 1977-1978 sezonunda 32 yıl önce mücadele ettiği 2'inci Ligde mücadelesine devam edecek.

        "BEKLENEN OLDU"

        Diyarbakırspor'un ikinci yarıda ligden düşeceğini beklediklerini söyleyen kayyum atanan Muhhittin Ateş, "Ligin başından beri çok büyük ekonomik kriz yaşadık. Hiçbir kesimden destek alamadık. Ödeme yapamadık. İkinci yarı tüm futbolcular takımı terk etti. TFF borcundan dolayı transfer yapılamadı. Bu yaşananlarla yönetim istifa etti. Bizde elimizden geleni yaparak A2 takımıyla lige devam ettik. Bu gençler çıktığımız 2-3 maçta başaralı olamayacağımızı anladık. Ama elimizden bir şey gelmiyor. Dün aldığımız mağlubiyetle beklenen oldu ve takı ligden kesin düştü" dedi.

        "KULÜBÜ TEFECİLER YÖNETMİŞ"

        Yaklaşık bir aydır Diyarbakırspor Ali Gaffar Okkan Tesisleri'nde incelemelerini sürdüren İçişleri Bakanlığı denetçileri, Diyarbakır polisinin düzenlediği operasyonda tefecilik çetesinin lideri olarak tutuklanan bazı kişilerin Diyarbakırspor'un yönetimine girdiğini ve kulübe sürekli borç verdiğini belirledi. Bunun için eski başkan Çetin Sümer'in ifadesine başvuruldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ