Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Taraftarı bekleyen ciddi sıkıntı - Futbol Haberleri

        2014 Dünya Kupası fikstürü takım ve taraftarları ciddi bir maratonla karşı karşıya bırakacak. FIFA Genel Sekreteri Valcke, daha önce "Brezilya, bir ülkeden çok bir kıta gibi. Takımları ve taraftarları çok fazla dolaştırmamak için ülkeyi dörde bölüp maçları buna göre dağıtacağız" demişti. Ama uygulama hiç de öyle olmadı. 12 şehirin hiçbirine ilk turda bir takım iki kez gitmiyor. Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Teixeira "Sadece büyük şehirler değil, bütün ülke büyük takımları görebilecek" dese de uçak dışında alternatif bir seyahat aracı bulunmaması, uçak seferlerinin bile rötarlı gerçekleşmesi şimdiden büyük soru işaretleri uyandırıyor. A Grubu'nun 2 numaralı takımı Sao Paulo'da ilk maçı oynadıktan sonra direkt uçulabilen (3.5 saat) Manaus'a gidecek. Sonraki maç Recife'de... Mesafe 5 bin 700 kilometre ve direkt uçuş yok. Bağlantılı uçuşlar en az 6 saat sürüyor. D Grubu'nun 4 numaralı takımı ise ilk maçını Cuiaba'da 28 derecede, ikinciyi bu sene ısının Haziran'da 3 dereceye kadar düştüğü Porto Alegre'de oynayacak. Maçlar Türkiye saatiyle 19:00, 22:00 ve 01:00'de başlayacak.

        YİNE Mİ MATCH ÇIKACAK

        Brezilya'daki 2014 Dünya Kupası'nın ciddi bir futbol turizmi ekonomisi yaratacağı ortaya çıkınca Güney Afrika'daki son kupada yaşananlar gündeme geldi. 2010 Dünya Kupası'nda maç biletleri uçak-konaklama gibi faaliyetleri de birlikte satın almak kaydıyla sadece Match adındaki firma tarafından yürütülmüş, bu firmanın FIFA Başkanı Sepp Blatter'in yeğeni Philippe Blatter'e ait olduğu ortaya çıkmıştı. Sepp Blatter, tam da bu konu gündeme gelirken dün FIFA İcra Kurulu'nda reform paketi açıkladı. 2001 yılında batan ISL firmasının hesaplarının inceleneceğini ve FIFA üyelerinin buradan rüşvet alıp almadığının açıklanacağını duyurdu.

        TÜRKİYE'NİN 11 KATI

        2014 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Brezilya, 8 milyon 514 bin 877 kilometre kare yüzölçümü ile dünyanın en büyük beşinci ülkesi. 780 bin 576 kilometre kare olan ülkemizin yaklaşık 11 katı büyük olan Brezilya'da takımların ilk turu üç ayrı şehirde oynaması çok uzun uçak yolculuklarına yol açacak. Konaklama ve ulaşım sıkıntılarıyla futbol keyfi işkenceye dönüşecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ