Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası 2016'ya gitme şansımız ne? - Futbol Haberleri
        1

        EURO 2016 eleme grubu kuraları Fransa'nın Nice kentinde çekildi. Acropolis Kongre Salonu'ndaki kura çekiminde milli takımımız, A Grubu'nda Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Letonya ve Kazakistan ile eşleşti...

        2

        Biz de HTSPOR.COM olarak Ay-Yıldızlılarımızın gruptan çıkma şansını otoritelere sorduk... İşte aldığımız cevaplar...

        3

        SERDAR ALİ ÇELİKLER - HTSPOR YAZARI
        "Aslında gruba baktığımız zaman Hollanda dışında diğer takımların kadro yapısı itibariyle çok da güçlü olmadıklarını söyleyebiliriz. Ama gerçekçi olalım bizim milli takımımız Kazakistan'ı 95. dakikada attığı golle yenebilmiş, hazırlık maçında Çek Cumhuriyeti'nden dayak yemiş ve en iyi döneminde Letonya'ya elenmiş bir takım. Yani rakiplerin durumundan ziyade kendi durumumuza baktığımda ne yazık ki çok ümitli olamıyorum. Bence bizim iyi kadromuz yok, inşallah üçüncü olup play-off hakkı kazanırız"

        4

        BÜLENT YAVUZ - HTSPOR YAZARI
        "Çıkabilecek en iyi grup olarak değerlendiriyorum. Tabii ki Hollanda, grubumuzun favorisidir. Ancak diğer rakiplere baktığımız zaman Türkiye'yi zorlayacak sadece Çek Cumhuriyeti var. Fatih Terim'li yeni milli takım, hedefi çok büyüttü. Yatırımları da ona göre yapıyor. Teknik direktörümüz göreve geldiği günden bugüne kadar dur durak bilmiyor. Agresifliği, kazanma hırsı ve teknik bilgi becerisiyle Fatih Terim'in Türkiye'yi gruptan çıkaracağına yürekten inanıyorum. Şansı bol olsun ve Türkiye'ye de hayırlı olsun."

        5

        YILMAZ VURAL - TEKNİK DİREKTÖR
        "Grupta Hollanda ve Çek Cumhuriyeti ile çekişeceğiz gibi duruyor. En iyi üçüncü olmamız gerekecek. Bu turnuvalar ülkemiz içim maddi-manevi olan bir durum. Hollanda takımının kalitesi belli turnuvaların gediklisi... Çek Cumhuriyeti zaman zaman karşılarında başarılı olduğumuz bir takım. Potansiyel olarak biz onlardan daha iyiyiz ama uygulama olarak bizi geçiyorlar. Futbol kamuoyu 'Anadolu takımlarının 3 büyüklere karşı şansı neyse, bizim de Hollanda karşısında o' görüşünde ancak futbol bir oyun... Neticede maçlar oynanmadan kazanılmıyor"

        6

        RIZA ÇALIMBAY - TEKNİK DİREKTÖR
        "Gruptan çıkmamamız için bir neden yok. Bu gruptaki favorilerden bir tanesiyiz. Hollanda ile zirve yarışına gireceğiz gibi duruyor. Ancak işi sıkı tutmalıyız"

        7

        ÖMER ÜRÜNDÜL - SPOR YORUMCUSU
        "İyi bir kura çekmedik. Hollanda zaten gücü belli bir takım. Seri başı olarak gelen takımlar mutlaka güçlü olacak. Çekler de bir ekol takımı. İzlanda Dünya Kupası elemelerinde play-off'ta elendi. Onlar da büyük bir aşama içerisinde... Letonya ile de kötü bir hatıramız var. Bizim en büyük sıkıntımız sistemimizin ve kadro istikrarının olmaması... Bu yüzden de turnuvalarda istikrar yakalayamıyoruz. Fatih Terim mutlaka kafasında bir 11 belirlemeli ve onun üzerinde yoğunlaşmalı. Diğer türlü oyuncu arayışı olursa başarı gelmez. Grupta tabiki şansımız var ama işimiz kolay da değil."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ