Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Shakhtar Donetsk, Shakhtar Donetsk Lucescu, Lucescu sözleşme - Futbol Haberleri

        Türkiye’den yükselen transfer söylentileri Shakhtar Donetsk kulübünün sahibini harekete geçirdi. Ukrayna basınında yer alan haberlere göre Ukrayna ekibinin başındaki isim olan Rinat Ahmetov, teknik direktör Mircea Lucescu için kesenin ağzını açtı.

        Ukrayna’daki iç karışıklıkları bir fırsat bildiği ve Rumen hocayı ülkeye döndürmeye çalıştığı belirtilen Türk takımlarından Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un isminin devamlı olarak deneyimli çalıştırcı ile birlikte anıldığına dikkat çekildi.

        Bu durumdan rahatsız olan Ukraynalı oligarkın Lucescu’ya Shakhtar’da kalması için yeni bir sözleşme önermek üzere olduğu belirtildi. İddiaya göre Ahmetov, Rumen hocaya reddedemeyeceği bir sözleşme teklif edecek. Yüzde 50 zam yapmayı düşünen milyarder iş adamı, yıllık 3 milyon euro kazanan Lucescu’ya yıllık 4.5 milyon eurodan üç yıllık sözleşme önerecek. Luce böylece üç yılda 15 milyon euroya yakın kazanacak.

        Bu teklifle Galatasaray başta olmak üzere Türk takımlarının önüne set çekmeyi düşünen Shakhtar sahibinin, kendisinin sunduğu şartları başka hiçbir kulübün sunamayacağını ve Rumen hocayı bu şekilde takımda tutmanın hesaplarını yaptığı belirtildi.

        (Skorer)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ