Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa Basel galibiyetle veda eder! - İddaa Haberleri

        131BARCELONA-SHAKHTARÜST(1.30) İki takımın da gruptaki yeri garanti. Grup lideri Barcelona 13 puanla gruptan çıkmayı, 6 puanlı Shakhtar ise 3.’lüğü yani UEFA Kupası’na katılmayı garantilemenin rahatlığıyla bu maça çıkacak. Hem Barcelona hem Shakhtar gruptaki son maçlarında rakiplerine 5’er gol atarak golcü kimliklerini gösterdiler. Ayrıca Barcelona ligde oynadığı son maçta da Valencia’ya 4 gol attı. O karşılaşmada hat-trick yapan Thierry Henry çok formda. Maça rahat çıkacak iki golcü takımın karşılaşmasında bol gol bekliyorum. 1.30 oranlı 2.5 üstü oynanabilir.

        132BASEL-SPORTING LIZBON1(2.20) İki ekibin gruptaki önceki karşılaşmasında Sporting Lizbon rakibini Portekiz’de 2-0 yendi. Basel’in grubu sonuncu bitirmesi kesinleşti. Gruptaki tek puanını Barcelona deplasmanından alan İsviçre ekibi, Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle veda etmek isteyecektir. Turu garantileyen Sporting Lizbon bu maça rahat çıkacak. Bu açıdan bakıldığında Basel galibiyete yakın görünüyor. Portekiz Ligi’nde lider Benfica’nın 3 puan gerisinde yer alan Sporting haftasonu ligde Academica ile oynayacak. Bu maçtan çok o karşılaşma onlar için daha önemli çünkü ligde yakaladıkları 3 maçlık galibiyet serisini sürdürmeye ihtiyaçları var. Maçı daha çok önemseyecek olan ve iç saha avantajına sahip olan Basel maçı kazanacaktır.

        133CHELSEA-CLUJ1(1.02) Geçen sezon kupayı finalde Manchester United’a kaptıran Chelsea bu sezon da iddialı ancak gruptaki dirençli takımlar onların tur şansını son maça bırakmasına neden oldu. Roma-Bordeaux maçını Bordeaux kazanırsa ve Chelsea bu mücadeleden galibiyet çıkarmazsa turu geçen ekip Bordeaux olacak. Fransız ekibinin Roma’dan galip çıkma ihtimali çok düşük ancak Chelser risk almadan bu maçı kazanıp turu geçmek isteyecektir. Cluj’un ismini bir çok futbolsever bu sezon ilk kez duydu. Romanya temsilcisi için böyle zorlu bir grupta topladığı 4 puan bile başarıdır. Fazlasını yapmaları çok zor. Chelsea kalitesi ve tecrübesiyle rahat bir galibiyet alır.

        134MARSILYA-ATL.MADRID1(1.80) Gruptan çıkmayı garantileyen Atletico Madrid’e karşılık Marsilya UEFA Kupası’na katılmak için mücadele edecek. PSV Eindhoven ile 3.’lük yarışı yapan Fransız ekibi sahasındaki bir önceki Şampiyonlar Ligi maçında PSV Eindhoven’ı 3-0 yendi. Atletico Madrid ligdeki son maçında Gijon’u deplasmanda 5-2 yendi ve formda. İspanya temsilcisinde bu maçta sakatlıkları bulunan orta sahadanın etkili ismi Simao ile Hollandalı defans oyuncusu Heitinga oynayamayacak. İki ekibin önceki karşılaşmsını Atletico Madrid 2-1 kazanmıştı ancak bu kez galibiyete daha çok ihityacı olan Marsilya 3 puana yakın. Atletico Madrid ligde haftasonu Real Betis ile karşılaşacak. Turu garantilediler ve şu an lig onlar için daha önemli. Marsilya taraftarı önünde bu mücadeleden galip çıkarak adını UEFA Kupası’na yazdırır.

        135PANATHINAIKOS-ANORTHOSISALT(1.55) Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Anorthosis grubun zayıf halkası görünüyordu ve kimse grupta bu kadar puan toplayabileceğini bile beklemiyordu. Ancak onlar bu maçı kazanmaları halinde gruptan çıkacaklar. İlk maçta Yunan rakibini 3-1 yenen Anorthosis İnter ile Kıbrıs’ta 3-3, Werder Bremen ile Almanya’da 0-0 berabere kalarak sürpriz beraberliklere imza attı. Ancak Panathinaikos da turu geçmeyi ne kadar çok istediğini İnter’i İtalya’da 1-0 yenerek gösterdi ve bu karşılaşmada da avantaj Yunan ekibinden yana. İç sahada oynayacaklar ve rakibin Avrupa tecrübesi çok az olduğu için oyuncular bu stresli karşılaşmayı kaldırmakta zorlanacaktır. Yine de Anorthosis’in sonuna kadar direneceğini düşünüyorum. Zor maç olacak 2.5 altı ve Panathinaikos galibiyeti tercih edilebilir.

        136PSV EINDHOVEN-LIVERPOOLÜST(1.90) Liverpool grupta Atletico Madrid ile birlikte turu geçen takım oldu. PSV Eindhoven ise Marsilya ile 3.’lük mücadelesi veriyor. PSV bu maçı kazanıp Marsilya’nın sahasında Atletico Madrid’e puan kaybetmesini bekleyecek. Liverpool’da teknik direktör Benitez böylesine büyük önem taşımayan maçlarda yedek kadroyu sahaya sürmesiyle ünlü bir hoca. Bu maçta da kaleci Reina, kaptan Steven Gerrard ve Arbeola’nın haricinde sakatlıkları bulunan Skrtel ve Fernando Torres’in oynamaması bekleniyor. PSV’de ise iki önemli oyuncu Kromkamp ve Afellay yok. Her ne kadar PSV Eindhoven’ın galibiyete ihtiyacı olsa da karşılarında Liverpool gibi üst düzey bir takım olunca ve bu maça kadar gösterdikleri performans düşünülünce Hollanda temsilcisine güvenmek çok zor. Bu mücadelede sonuç yerine 2.5 üstünü tercih etmek daha az riskli olur. 1.90’lık oranıyla üst seçeneği cazip.

        141ROMA-BORDEAUXDİKKAT Şampiyonlar Ligi’nde gecenin en önemli maçı. Roma’ya gruptan çıkmak için beraberlik yetiyor. Bordeaux ise kazanması halinde Roma’yı geride bırakıp turu geçecek. Fransa’daki maçı Roma’nın kazanmış olması İtalyan ekibinin rakibine göre daha tecrübeli olduğunun bir göstergesi. Ayrıca Roma son 5 resmi maçını da kazanarak çok iyi bir performans sergiledi. Bordeaux’da Henrique ve Saivet oynayamayacak. Roma’da önemli bir eksik yok. Performans ve ev sahibi olmanın avantajı Roma’yı galibiyete yakın gösterse de İtalya temsilcisine beraberliğin yetecek olması beni bu maçtan uzak durmaya itiyor. Bordeaux bu maçtan beraberlik koparırsa belki turu geçemeyecek ama en azından UEFA Kupası’na gitmeyi garantileyecek. Bence sürprizcilerin beraberlik denemesi gereken bir mücadele.

        142WERDER BREMEN-INTER10(1.33) İnter, peşinden gelen Anorthosis ve Panathinaikos birbiriyle maç yapacağı için bu maçı kaybetse dahi turu garantiledi. Werder Bremen ise en azından 3. olup UEFA Kupası’na gidebilmek için bu maçı kazanmak zorunda. İnter son maçında Panathinaikos’a sahasında yenildi. Ligde üst üste aldıkları galibiyetlerle dikkat çekseler de Şampiyonlar Ligi’nde beklenmedik puanlar kaybedip beklenenden az puan topladılar. Ve turu geçmiş olmanın verdiği rahatlık da var. Bu şartlar Werder Bremen’i sahasındaki bu mücadelede ön plana çıkarıyor. Ancak İnter’in başında her maçını kazanmak isteyen Jose Mourinho var. Alman ekibi için bu maç zor geçecek. Werder Bremen galibiyeti risk olsa da 2.40’lık oranıyla denenebilir. 1.33 oranlı 10 çifte şans ise bu maç için en banko sonuç. Kerim Can Özdal’ın Salı Kuponu 132Basel-S.Lizbon12.20 134Marsilya-Atl.Madrid11.80 136PSV-LiverpoolÜst1.90 142W.Bremen-İnter101.33 ORAN: 10.00

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ