Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Boksta 5'te 5 hedefi! - Olimpiyat Haberleri

        Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli yaptığı açıklamada, Pekin'de 20.4 yaş ortalaması bulunan 5 kişilik bir ekiple Türkiye'yi temsil edeceklerini, genç boksörlere güvenlerinin tam olduğunu bildirdi.

        Atina'da 2004 yılında yapılan 28. Yaz Olimpiyatları'nda Milli Takım kadrosunda bulunan, 48 kiloda gümüş madalya kazanan Atagün Yalçınkaya başta olmaz üzere 5 boksörün profesyonel olduğunu, bu nedenle Pekin'de yarışamadıklarını dile getiren Doğaneli, ''Keşke o sporcularımız profesyonel olmasaydı, onları da Pekin'e götürebilseydik. Ama olimpiyatlara katılan boksörlerimizin de ülkemizi gururla temsil edeceklerine inanıyorum'' dedi.

        Doğaneli, boksta güç ve teknik kadar şansın da önemli faktör olduğunu dile getirerek, ''Örneğin 1996 Atlanta Olimpiyatları'na 8 boksörle çıktık, 6 boksörümüze ilk turda olimpiyat şampiyonları düştü. İkinci turda bir boksörümüz yine olimpiyat şampiyonu ile eşleşti. İyi kura çeken Malik Beyleroğlu ise finale kadar yükseldi ve gümüş madalya kazandı'' diye konuştu.

        Türkiye'nin her olimpiyatta boksta mutlaka madalya kazandığını dile getiren Doğaneli, şöyle devam etti: ''Boks, olimpiyatlarda Türkiye'nin yüzünü güldüren bir branş. Bu yıl da madalya bekliyoruz. İyi kura çekersek tüm boksörlerimiz şeref kürsüsüne çıkar. 'Şu kiloda madalya bekliyoruz' diyemem. Genç ve çok iyi 5 boksörle Pekin'de mücadele edeceğiz. Boksörlerimiz en iyi şekilde dövüşerek ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için ellerinden geleni yapacaklardır.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ