Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Şule Çet davasında yeni görüntüler! Şule'nin ölümünü çözecek 18 dakika
        .png
        .png

        HABERTÜRK, Başkent’te bir plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüne dair davaya ilişkin yeni görüntülere ulaştı. Görüntülerde, sanıkların, Çet’in düşmesinin hemen ardından olayın gerçekleştiği ofisten çıkıp asansöre bindiği ve tartıştığı anlar yer alıyor. Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, şüphelilerin Çet’in düşmesinden tam olarak 18 dakika sonra ofisten çıktığı görülüyor. Şüphelilerin bu sürede iddianamede belirtildiği gibi delil karartma işlemi yaptığı öne sürülüyor.

        SANIKLAR BİRBİRLERİYLE ÇELİŞTİ

        Şule Çet 28 Mayıs 2018’de Başkent’te bir plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybetti. Atladı mı, düştü mü, yoksa itildi mi? Dün Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmada suçlamaları reddeden iki sanığın beyanlarının birbirleriyle çeliştiği görüldü. Çağatay Aksu, bardakları olaydan önce yıkadığını söylerken, Akand’ın Çağatay’ın Şule aşağı atladıktan sonra içki bardakları yıkadığını belirtti.

        DELİL KARARTMA ŞÜPHESİ

        Çağatay Aksu’nun, içki şişelerini dinlenme odasındaki çöp kutusuna koyduğu da ortaya çıktı. Sanıkların Çet’in düşme anından 18 dakika sonra aşağı inmeleri, plazada delil karartma şüphesini de arttırdı. Akand’ın aşağıya indiklerinde güvenliklere “Şule, çıktı gitti, görmedin mi lan” diye tepki göstermesi, Aksu’nun da plazadan arabayla ayrılması 10 dakika sonra geri dönmesi, sanıkların şüpheli durumlarını ortaya koydu.

        SIR 18 DAKİKA

        Sanıkların Çet’in düşmesinin hemen ardından olayın gerçekleştiği ofisten çıkıp asansöre bindiği ve tartıştığı anların görüntüsüne HABERTÜRK ulaştı. Çet, gece 03.50’de düşmüştü. Sanıklar ise Çet’in düşmesinin ardından yaklaşık 18 dakika sonra yani 04.08’de ofisten çıkıyor. Berk Akand bir köşeye oturuyor ve diğer şüpheli Çağatay Aksu ile konuşuyor. Akand’ın Aksu’ya tepki gösterdiği ve yerinden kalkıp üzerine doğru hareket ettiği de görüntülere yansıyor. Bu sırada kamera açısına giren Çet’in eski patronu olan Aksu’nun bina içerisinde sigara içtiği görülüyor. İkili daha sonra asansöre binerek, aşağı iniyor…

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ