Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Terör örgütü unsurları Münbiç'ten çekiliyor!

        Türkiye ile ABD arasında Münbiç konusunda yol haritasının Dışişleri Bakanları düzeyinde onaylanmasının ardından, konuyla ilgili bir haber de Münbiç'ten geldi.

        Habertürk muhabiri Çetiner Çetin'in bölgedeki kaynaklardan edindiği bilgilere göre, ABD ile yürütülen Münbiç görüşmelerinin ardından terör örgütü PKK/YPG'nin sözde üst düzey 17 yöneticisinin yarın sabah 06.00 itibarıyla bölgeyi terk edeceği öğrenildi.

        Çekilme kararının ABD'nin askeri danışmanları ile örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin yaptığı toplantının ardından alındığı belirtildi. Münbiç'ten çekilecek 17 kişinin, Kandil bağlantılı örgüt mensupları olduğu öğrenildi.

        REKLAM

        Cuma günü örgüt ana unsurların çekilmesi için de bir toplantı daha yapılacağı ifade edildi.

        Öte yandan terör örgütü YPG'den yapılan açıklamada, örgüt güçlerinin Münbiç'ten çekileceği belirtilmişti.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da düzenlediği basın toplantısında terör örgütü YPG'ye bağlı güçlerin Münbiç'ten çekileceğini, çekilirken de silahlarını bırakacağını belirtmiş ve bu planın Münbiç'ten sonra Fırat'ın doğusundaki bölgelerde de uygulanacağını söylemişti.

        AA:YPG/PKK ÇEKİLME PROPAGANDASINA RAĞMEN HALA MÜNBİÇ'TE

        YPG/PKK, sosyal medyadaki paylaşımında "askeri danışman" tabir ettiği güçlerini Münbiç'ten çektiğini öne sürdü.

        AA muhabirlerinin Münbiç'teki yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre,YPG/PKK'lı teröristler halen Münbiç ilçe merkezi ve kırsalında konuşlu bulunuyor.

        Merkezde varlığını gizleyen örgüt, ilçenin kuzeyinde Fırat Nehri kıyısından batıya doğru Ayn Dadat beldesinden Bab ilçesinin doğusuna uzanan bölgeye yayılmış durumda.

        YPG/PKK'ya bağlı sözde Münbiç askeri konseyinin de içinde bulunduğu silahlı unsurlar da hala kentin merkezi ve çevresinde yer alıyor.

        Örgüte bağlı unsurlar, ilçenin özellikle Fırat Kalkanı bölgesine bakan cephe hatlarında varlık gösteriyor.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'deki Münbiç konulu temaslarının ardından yaptığı açıklamada, yol haritasına göre ilk etaptaYPG/PKK'lıların Münbiç'ten ayrılacağını, silahlarının alınacağını, altı ayın yarısını dahi bulmayacak süre içinde Münbiç'in istikrara kavuşturulacağını söylemişti.

        AA'nın 30 Mayıs'taki haberinde örgütün elebaşlarının ilçeden ayrılmaya başladığı ancak geri kalan kadrosunun Münbiç'te kaldığı bilgisi paylaşılmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ