Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Türkiye'deki Google servislerine erişim çöktü - Teknoloji Haberleri

        Türkiye'deki Google servislerine erişim sabah saatlerinde çöktü. Arama motoru başta olmak üzere Google'ın Gmail ve Youtube gibi servislerine bir süre ulaşılamadı. Yaklaşık yarım saat süren erişim sorunlarının ardından Türkiye’de Google servisleri tekrar kullanılabilir hale geldi.

        SİBER SALDIRI DEĞİL

        Yaşanan sorunun internet altyapısından veya DDoS benzeri bir siber saldırıdan kaynaklanmadığı öğrenildi. Türkiye'nin Google servislerine erişememesine neden olan sorunun doğrudan Google sunucularından kaynaklandığı gözlendi.

        BULGARİSTAN'DAKİ SUNUCULARDA SORUN VAR

        Bulgaristan üzerindeki sunucularda yoğunlaşan sorun, Türkiye'nin internete çıkış noktalarından biri Bulgaristan olduğu için en çok Türkiye'de hissedildi.

        DNS'LERDE PROBLEM YAŞANIYOR

        Gelen ilk tespitlere göre Google DNS'lerindeki 'stability' problemi yaşanıyor ve bu nedenle de bağlantı isteklerine cevap alınamadı.

        REKLAM

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, twitter hesabından yaptığı açıklamada "Google servislerinde global sorunlar (Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi) olup, ülkemizde de hissedilmektedir. Türkiye’deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır. USOM ekiplerimiz süreci yakından takip etmektedir. Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalıdır" dedi.

        Sayan, daha sonra attığı ikinci twet'te sorunun ortadan kalktığını teyit etti. Sayan " Bakanımız @Mcahidturhan

        başkanlığında olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdik. Operatörlerle yaptığımız canlı bağlantıda, Google servislerindeki global sorunun ülkemiz için ortadan kalktığını teyit ettik. Verimizin ülkemizde kalması hayati bir konu, bunu bir kez daha gördük" diye yazdı.

        Öte yandan Google geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu’nun kestiği ceza sonrası Türkiye’de yeni çıkacak Android telefon modellerine Google uygulamaları için artık lisans vermeyeceğini duyurmuştu.

        Rekabet Kurumu da “AB daha fazlasını istedi ve yaptın, Türkiye’de yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmelisin” mesajı vermişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ