Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google, 5 Şubat'ta sözlü savunma yapacak - Teknoloji Haberleri

        Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. Hakkında Yürütülen Soruşturmanın Sözlü Savunma Toplantısı 5 Şubat'ta yapılacak.

        Son günlerin en çok tartışılan konusu haline gelen Google'ın Android cihaz üreticileri ile yaptığı sözleşmelerin rekabete aykırı olduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturmada ABD şirket, 28 Ağustos 2018 tarihinde Rekabet Kurulu'na sözlü savunma vermişti. Kurul'un bugün duyuruya göre ABD'li şirket, 5 Şubat 2020'de ise reklam hizmetlerindeki paket satış ve bağlama uygulamaları yoluyla 4054 sayılı Kanunun 6. maddesini ihlal edip etmediği konusunda sözlü savunma yapacak.

        Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayınlanan duyuru şöyle:

        "Google’ın genel arama pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullanarak çevrim içi alışveriş hizmetleri pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi. Bahse konu sözlü savunma toplantısı, 5 Şubat 2020 tarihinde saat 10.00’da yapılacak.

        Toplantıya katılmak isteyen şikâyetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 27 Ocak 2020 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. "

        REKLAM

        Rekabet Kurulu, 7 Ocak 2019'da Google'ın genel arama hizmetlerine yönelik yaptığı algoritma güncellemeleri ve Adwords reklamları ile hakim durumunu kötüye kullanarak teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırmanın soruşturmaya dönüştürülmesine karar vermişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ