Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 83. yılında dünyanın dört bir yanında anıldı
        1

        Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yılında Avustralya’nın başkenti Canberra ile Sydney, Melbourne ve Brisbane kentlerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

        2

        Türkiye’nin Canberra Büyükelçiliği başkentteki Atatürk Anıtı'nda, Sydney ve Melbourne Başkonsoloslukları binalarında, Brisbane Fahri Konsolosluğu da Gelibolu Atatürk Anıtı'nda "10 Kasım Atatürk'ü Anma" etkinlikleri düzenledi.

        3

        Törenlere, Canberra Büyükelçisi Korhan Karakoç, Sydney Başkonsolosu Ali Sevim, Melbourne Başkonsolosu Arif Eser Torun, Brisbane Fahri Başkonsolosu Turgut Manlı, büyükelçilik ve başkonsolosluk görevlilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

        4

        Atatürk'ün vefatının 83. yılı dolayısıyla Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğinde tören düzenlendi.

        5

        Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'in ev sahipliğinde yapılan tören, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        6

        Konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün öngörülü bir lider oluşuna işaret eden Özügergin, "Bağımsızlık savaşımızın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, müstesna devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yılında yüksek anısı önünde minnet ve saygıyla eğiliyoruz." ifadesini kullandı.

        7

        Pakistan'ın başkenti İslamabad’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

        8

        "10 Kasım Atatürk'ü Anma" günü kapsamında Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliğinde yapılan törene, Büyükelçi İhsan Mustafa Yurdakul, büyükelçilik çalışanları ve Türk kurumlarının temsilcileri katıldı.

        9

        Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği saat 09.05'te bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmalar yapıldı.

        10

        Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te törenle anıldı.

        11

        Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te başlayan siren sesi eşliğindeki iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

        12

        Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Müsteşar Yekta Kamil Noyan, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Türkiye Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların yöneticileri ve öğretim görevlileri, Ahıska Türkleri Derneği yöneticisi ve Türk iş adamları ile çok sayıda Türk vatandaşı Atatürk Anıtı'na çiçek koydu.

        13

        Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, büyükelçilik çalışanları, Türk kurumlarının temsilcileri ve Türk eğitim kurumlarının öğrencileri katıldı.

        14

        Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83. yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen törenle de anıldı.

        15

        Saat 09.05'teki saygı duruşunun ardından, hemen yakındaki büyükelçilik binasındaki Türk bayrağı yarıya indirildi. Büyükelçi Bağcı, anıta çelenk bıraktı.

        19

        Başkonsolos Hakan Karaçay'ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, konsolosluk çalışanları ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

        20

        Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde Atatürk'ün vefatı dolayısıyla anma töreni gerçekleştirildi. Törene, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, görevliler, Türk toplumunun temsilcileri ve davetliler katıldı.

        21
        22
        23

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ