Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ayak öptürme davasında aşk galip geldi!

        Kararda büyük rolü olan Serkan T.'nin avukatı Gani Engin Ulusoy, yuvanın yıkılmamasına hukukçu olarak sevindiğini söyledi.

        Gençlerin birbirlerini sevdiğini, ancak araya giren aile büyüklerinin de yanlış yönlendirmeleri sonucu ailenin tehlikeye girdiğini ve birbirlerine düşmanlık beslediklerini belirten Ulusoy, "Ayak öptürme davasında aşk galip geldi. Aile büyükleri de gençlerin bu kararına saygı duyup destek vermelidir." dedi.

        Genç müvekkilinin dövülmesini zorbalık olarak nitelendiren ve olayı savcılığa intikal ettirdiklerini belirten Ulusoy, "Müvekkilim, eşiyle severek evlenmiştir. İlk aylarda aralarında uyuşmazlık başlamış, eşi evi terk etmiştir. Müvekkilim de boşanma davası açmıştır. Bunun üzerine eşi, araya dayılarını sokmuştur. Müvekkilimi önce dayılarına dövdürmüş, ardından ayaklarının altını zorla öptürerek intikam almıştır. Burada suçlu bana göre müvekkilimin eşi değil, dayıları ve babasıdır, çünkü bu gençlere yanlış örnek olmuşlardır. Doğruyu gösterip birleşmeleri konusunda çaba harcamamışlardır. Müvekkilime, birleşmeleri konusunda uyarılarda bulundum. Kendisi de eşini çok seviyordu. Sonunda zorbalık değil, aşk galip geldiği için mutluyum." şeklinde konuştu.

        Özel bir şirkette güvenlik görevlisi olan Serkan T., 10 ay evli kaldıktan sonra boşanma davası açtığı eşinin, kendisini önce dayılarına dövdürdüğünü, ardından ayaklarının altını zorla öptürüp özür dilettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulunmuştu.

        Konuşma bahanesiyle kendisiyle buluşan eşinin iki dayısı ve arkadaşları tarafından tartaklandığını, yediği dayak yüzünden burnunun kırıldığını öne süren Serkan T., boşanma davasını geri çekmesi konusunda kendisine baskı yapıldığını ve ölüm tehditleri aldığını da şikayet dilekçesinde belirtmişti.

        İzmir Aile Mahkemesi'ne başvurarak boşanma davası açan Serkan T., "Çiğdem T. ile 20 Mayıs 2007 tarihinde, severek evlendim. Evliliğimizin ilk ayından sonra aramızda anlaşmazlıklar başladı. Bunlar gün geçtikçe azalacağına artıyordu. Eşim, bir tartışmadan sonra ailesinin evine gitti. Ben de evliliğimizin 10. ayında boşanma davası açtım. Aramızda sevgi ve saygı kalmamıştır. Evliliğimizin daha fazla sürmesi mümkün değildir. Evi kendisi terk etmiştir ve evlilik birliğinin yıkılmasına sebep olmuştur." şeklinde dilekçe vermişti.

        Boşanma davasını açtıktan sonra eşinin kendisini dayılarına dövdürdüğünü, ardından da ayaklarının altını öptürerek intikam aldığını iddia eden Serkan T., "Dava açtıktan sonra eşimin dayıları N.Ö. ve Ö.Ö, evliliğimizle ilgili olarak benimle konuşmak istediklerini söyledi. Kabul ettim ve bir parkta buluştuk. Uzakta kayınpederim M.Ç.'yi gördüm. Konuşma sırasında bir anda gerginlik çıkaran M.Ç., bana küfür edip yumruk atmaya başladı. Ne olduğunu anlayamadım. Sonra beni zorla eşimin ailesinin evine götürdüler ve orada da dövdüler. Ardından zorla eşimin ayaklarının altını öptürüp özür dilettiler. Sonra dövmeye devam ettiler. Eşimin anneannesi durumuma acıdı ve beni dövmemeleri konusunda dayılarını engelledi. Yüzüm kanlar içindeydi, yıkadıktan sonra beni durağa yakın bir yere bırakıp şikayetçi olmamam için tehditler savurdular." iddiasında bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ