Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Alber Elbaz'a veda

        GAZETE HABERTÜRK - CUMARTESİ

        14 yıl Lanvin markasının kreatif direktörlüğünü yapan Alber Elbaz, görevinden ayrıldı. Moda dünyasında şok etkisi yaratan bu ayrılık, Alber Elbaz’ın veda sözleriyle doğrulandı. Alber Elbaz uzun yıllar çalıştığı markaya şöyle veda etti: ‘Markanın hâkim hissedarının kararı sonucunda Lanvin’den ayrılırken 14 sene boyunca Lanvin’i yenilememe yardımcı olan, benimle birlikte tutkuyla çalışan herkese şükranlarımı ve dostluğumu sunuyorum. Lanvin atölyelerinde bana eşlik eden, yaptığım işi zenginleştiren ve destekleyen bütün mükemmel iş arkadaşlarıma minnetlerimi sunuyorum. Lanvin’i o eski görkemli haline geri getirdik ve Fransa’daki diğer lüks moda evleri arasında hak ettiği yere gelmesini sağladık.’ Lanvin’i Alber Elbaz’la öyle bağdaştırmıştık ki markanın çok köklü bir geçmişe sahip olduğu aklımızdan çıkmıştı. Halbuki ünlü moda evi Jeanne Lanvin tarafından bundan tam 125 yıl önce kuruldu. Madam Jeanne Lanvin’in vizyonuna sadık kaldı. Ancak 2001’den bu yana artistik direktörlük görevini başarıyla sürdüren İsrailli Alber Elbaz markayı, romantik, modern ve dekoratif öğeleri içeren tasarım anlayışıyla bir dünya markası haline geldi. Alber Elbaz Lanvin’e, Lanvin de Alber Elbaz’a çok şeyler kattı. Peki şimdi ne olacak? Raf Simons’un ardından Dior’un boşalan koltuğuna geçiş yapma olasılığıyla gündeme gelen Alber Elbaz’ın, 14 yıl kreatif direktörlüğünü yaptığı Lanvin’e veda etmesi dedikoduları güçlendirdi ancak her iki taraftan da kesin bir açıklama gelmedi.

        Yeni başlangıçlar iki şok ayrılıktan başka, yeni ve sürpriz başlangıçlar yapan tasarımcılar yapan tasarımcılar da var. İşte geçtiğimiz moda haftalarında dev moda evleri için sergiledikleri ilk koleksiyonlarıyla göze çarpan isimler...

        Peter Dundas’ tan eve dönüş Peter Dundas 2009’dan beri sanat direktörlüğünü sürdürdüğü Emilio Pucci'den ayrıldı. Kariyerinin ilk dönemlerinde Roberto ve Eva Cavalli’nin yardımcısı olan Dundas, 74 yaşındaki Cavalli'nin yerine kreatif direktör olarak markanın başına geçti. Daha önce Jean Paul Gaultier ve Christian Lacroix ile de çalışan tasarımcı, bu transferi 2002-2005 yılları arasında Roberto Cavalli için tasarım yaptığı yıllara gönderme yaparak 'Eve dönme' olarak nitelendirdi. Haksızda sayılmadığını Milano Moda Haftası kap samında ilk kez sergilediği 2016 ilkbahar yaz koleksiyonuyla gösterdi. Peter Dundas, Cavalli’n in egzotik imza sına modern bir yorum getirdi. 80’lerin seks apelini günümüze taşıyan Dundas, Cavalli’nin özgür dünyasında markayla bütünleşen zebra desenini, renk ihtişamını elbiseleriyle bir adım ileri taşıdı.

        Görevin vücudu kusursuz kadınları giydirmek değil, giydirdiği kadınların vücudunu kusursuz göstermek olduğunu söyleyen Dundas, bizce İtalyan devi için doğru isim. Emilio Pucci ’de yeni dönem Peter Dundas ’ın Cavalli yolculuğunun başlamasıyla Emilio Pucci’nin kaptanlığını Massimo Giorgetti devraldı. Daha gelir gelmez lüks kelimesinden hoşlanmadığını belirten Massimo Giorgetti, Peter Dundas ’ın 7 yılda inşa ettiği lüksü seven kadını değiştirmekte kararlıydı. Milano Moda Haftası'nda sergilediği ilkbahar yaz koleksiyonuyla ilk sınavını veren başarılı tasarımcı, marka için doğru isim olduğunu daha ilk koleksiyonuyla ispat etti. Emilio Pucci kadınının daha doğal, daha sahici, gerçek bir dişilikten yana olduğunu gösterd ve ilk kolesksiyonuyla bizleri Pucci'nin gizli cennetine sürükledi. Sulu boya tonlarının, çift yırtmaçlı eteklerin bulunduğu koleksiyonla Giorgetti, Pucci'nin çizgisine modern ve genç bir dokunuş getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ