Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadınlar, kadına şiddete dikkat çekmek için yürüdü

        Akıncan ABADAN / İSTANBUL

        Emekçi Kadınlar (EKA) ve 25 Kasım Kadın Platformu üyesi kadınlar, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle Beyoğlu'nda yürüyüş yaptı. Eylemi ayrı ayrı yapmayı kararlaştıran kadın gruplarından, ilk olarak EKA protesto yürüyüşünü gerçekleştirdi. Üzerinde 'Harekete Geç İsyan Et' yazılı pankart açan grup üyeleri, yürüyüş boyunca sloganlar attı.

        Galatasaray Lisesi önünde biten yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Kadına yönelik şiddet haberleriyle uyanıyoruz yeni günlere. Her gün bir kadın öldürülüyor, tecavüze uğruyor ve işkenceden geçiriliyor. Binlerce kadın şiddet görüyor; kocadan, babadan, polisten, askerden, ordudan. Kadınlar acımasızca katlediliyor. Tıpkı bundan 55 yıl önce 25 Kasım 1960'da Dominik Cumhuriyeti'nde tecavüze uğrayıp katledilen Kelebekler (Mirabal Kardeşler) gibi.. Tıpkı 11 Şubat 2015'de Mersin'de katledilen Özgecan Aslan gibi.. Tıpkı ölüsü bile düşmanı korkutan Ekin Wan gibi..."

        25 KASIM KADIN PLATFORMU

        Beyoğlu Tünel Meydanı'nda 19.30'da bir araya gelen 25 Kasım Kadın Platformu üyelerinden oluşan grup, ellerindeki ''Öldüren sevgi istemiyoruz'', ''Erkek vuruyor, yargı koruyor'', ''Erkek-Devlet şiddetine karşı kendimizi koruyoruz, hayatlarımızı savunuyoruz'' dövizleri ve pankartıyla bir süre Tünel Meydan'ın da slogan attı. Grup daha sonra Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

        Burada Kadın Platformu adına yapılan açıklamada, "Katilleri yargılamak yerine, onları tutku derecesinde aşırı sevgi bahaneleriyle aklayan, katillere erkeklik indirimi yapan, yaşam hakkımızı hiçe sayan ve her gün daha cinsiyetçi kararlara imza atan yargıya karşı yaşamlarımızı savunuyoruz!" denildi. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ