Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Japon prensinin fotoğrafçısı Masakazu Akagi, Bodrum'un sualtı zenginliğini görüntüledi

        JAPON Prensi Tohomito'nun da özel fotoğrafçılığını yapan sualtı fotoğrafçısı Masakazu Akagi, Bodrum ve Gökova koylarının su altı güzelliklerini ülkesinde tanıtmak için çalışma yaptı.

        Birçok batıktan sualtı canlılarına kadar kentin gizli kalmış değerlerini fotoğraflayarak görüntüleyen Akagi, seyir zevki yaratan bir çalışmaya imza attı.

        Dünyanın sayılı su altı fotoğrafçıları arasında gösterilen 52 yaşındaki Masakazu Akagi, bir süre önce Bodrum Kültür ve Sanat Vakfı'nın (BOSAV) davetlisi olarak Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne geldi. Karaada, Orak Adası, Çatal Ada ve Kiremit Adası koylarında sualtı çekimi yapan Akagi, kentin gizli güzelliklerini fotoğrafladı. Su altı turizminin canlandırılması için yapılan çalışmada, Kaçakçı Koyu'nda batırılan savaş gemilerinden, eski dönemlerde düşürülen uçaklara kadar her şey obtektife yansıdı.

        YUNUS SÜRÜSÜ YANLARINA GELDİ

        Japon Prensi Tohomito'nun da özel fotoğrafçılığını yapan Akagi'ye, model olarak 24 yaşındaki Keiko Kitawa eşlik etti. Çalışmalar sürerken, bir yunus sürüsü ekibin yanına gelmesi seyir zevki yaratan görüntülerin ortaya çıkardı. Yunus sürüsü, model Kitawa ile birlikte yan yana da yüzdü. Görüntülerin Japon Ulusal TV'si NHK'de dört bölümlük dizi halinde; fotoğrafların da Nature, Bay Nature ve Geographic Magazine dergilerinde yayınlanacağı belirtildi.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        'SUYUN ALTI ÇOK FARKLI BİR CENNET'

        Japonya'da süren Ertuğrul Kazısı Projesi'ne de destek veren Akagi, Bodrum'un turizmine katlı sağlaması hedeflenen çalışma hakkında şunları söyledi:

        "Türklere her zaman çok saygı duydum ve yakın oldum. 6 yıl önce başlayan Ertuğrul kazılarında çektiğim fotoğraflarla hayranlığım daha da arttı. Kazı başkanı Tufan Turanlı'nın davetlisi olarak Bodrum'a gelip kentin su altı ve su üstü güzelliklerini ülkemde tanıtmak için çalışmalar yapmaya başladım. Bu çalışmalar sırasında 35 metre derinlikte tesadüfen karşılaştığımız yunus sürüsü, bize modellik yaptı. Bodrum ve Gökova'daki su altı zenginliklerinin yeterince tanıtılabildiği inancında değilim. Gerçekten suyun altı çok farklı bir cennet. Japon turistler bu güzellikleri mutlaka görmek isteyecek."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ